Nå kan du sjekke inn på flyet fra Oslo S

Fire nye automater er satt opp på Oslo S ved Flytogterminalen.

SJEKK INN PÅ OSLO S: Du kan spare mye tid ved å sjekke du inn før du tar toget til Gardermoen. Foto: Per Ervland
SJEKK INN PÅ OSLO S: Du kan spare mye tid ved å sjekke du inn før du tar toget til Gardermoen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember ble det satt opp fire nye innsjekkingsautomater på Oslo S, som skal gjøre det lettere for flypassasjerene. Heretter kan du sjekke inn før du går om bord på toget, noe som fører til at du kan gå rett til bagasjedroppen på OSL, hvor du kan skanne bagasjen din selv.

– Sammen med Flytoget ser vi på muligheter til å bedre servicetilbudet. Dette er et effektiviseringstiltak, sier Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, til DinSide.

Flere flyselskap innvolvert

De nye automatene gjør det mulig med automat-innsjekking også hos selskap som tidligere ikke har hatt dette på OSL.

ENKEL Å BRUKE: Hvorfor vente til flyplassen, når du kan gjøre det allerede på Oslo S? Foto: Per Ervland
ENKEL Å BRUKE: Hvorfor vente til flyplassen, når du kan gjøre det allerede på Oslo S? Foto: Per Ervland Vis mer


For øyeblikket kan man sjekke inn på Norwegian, Air France, KLM, British Airways, Turkish Airlines, TAP, Air Berlin, Primera, Iceland Air og Czech Airlines via innsjekkingsautomatene. Men i tiden fremover vil flere flyselskap også bli knyttet opp mot systemet.

Det vil også bli utplassert tre automater i parkeringshuset P10 ved Oslo Lufthavn. De som ønsker å vente med å sjekke inn på flyplassen, kan fortsatt gjøre dette. Det er utplassert totalt 24 slike automater i avgangshallen på OSL.

Startet med det i 2009

17. desember 2009 fikk Norwegian to innsjekkingsautomater på sentralstasjonen for å gi reisende mulighet til å sjekke inn så tidlig som mulig.

I januar 2010 kom det opp flere automater, blant annet på togstasjonen i Drammen. Norwegian var det første flyselskap i Norge som kunne tilby innsjekking fra Oslo S, men SAS har også egne innsjekkingsautomater der.

I tillegg kan du sjekke inn på både Norwegian og SAS via SMS, men via denne metoden får du altså ikke bagasjelapp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer