SAS med ny flysatsing:

Nå kjøper de el-fly

Disse flyplassene passer til de nye flyene.

MORGENDAGENS FLY: Bort med forurensende fly og inn med el-fly. Det kan bli fremtidens luftfart. Foto: Odd Roar Lange
MORGENDAGENS FLY: Bort med forurensende fly og inn med el-fly. Det kan bli fremtidens luftfart. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Flyelskapet SAS inngår nå avtale med selskapet Heart Aerospace for at de nye nye elektriske passasjerflyene, ES-30, skal inngå i SAS sin regionale flyflåte.

Dette kan bli et stor skritt i flyselskapets satsing på mer bærekraftige fly i fremtiden og skal muliggjøre nullutslippsflyvninger på ruter innenfor Skandinavia.

Da er det klart

Det elektriske flyet vil være sertifisert for kommersielle flyvninger innen 2028, skriver SAS i en pressemelding.

- Sammen med hele bransjen har vi ansvaret for å gjøre flyreiser mer bærekraftige. SAS skal forandre luftfarten slik at kommende generasjoner kan fortsette å binde verden sammen og nyte fordelene ved å reise – men med et mer bærekraftig fotavtrykk. Samarbeidsavtalen med Heart Aerospace er et viktig skritt i den retningen, sier SAS President & CEO Anko van der Werff i pressemeldingen.

Så langt kan det fly

ES-30 har en helelektrisk rekkevidde på 200 kilometer. Et reserve-hybridsystem er installert for å sikre reserveenergibehov uten å spise av batterirekkevidden, og det kan også brukes på lengre flyvninger for å komplettere den elektriske kraften som batteriene gir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer