Håndbagasje på fly

Nå kniper Ryanair igjen på håndbagasjen

Nå må du betale for å ta med deg håndbagasjekofferten om bord - eller la den stå igjen ved gate.

NEI, NÅ MÅ DU SETTE IGJEN HÅNDBAGASJEN VED GATE: Ryanair har problemer med forsinkelser fordi passasjerene har med seg for mye håndbagasje. Nå skjerper de reglene og lr deg kun ha med en liten bag eller veske om bord. Trillekofferten må du la stå igjen. Foto: AFP PHOTO/Leon Neal/NTB Scanpix
NEI, NÅ MÅ DU SETTE IGJEN HÅNDBAGASJEN VED GATE: Ryanair har problemer med forsinkelser fordi passasjerene har med seg for mye håndbagasje. Nå skjerper de reglene og lr deg kun ha med en liten bag eller veske om bord. Trillekofferten må du la stå igjen. Foto: AFP PHOTO/Leon Neal/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Reiser du med håndbagasje på fly, må du forholde deg både til maksgrenser for størrelsen på håndbagasjen og vektgrenser.

Det er med andre ord ikke alltid sikkert det er noen vits i å rulle klærne i stedet for å brette dem, selv om dette da betyr at du får mer plass i kofferten: Dersom det resulterer overvekt, kan det koste deg dyrt.

Håndbagasjen gir forsinkelser

Ryanair er blant de mest reinspikka lavprisflyselskapene som flyr fra norske flyplasser. Med innføringen av skyhøye avgifter for innsjekket bagasje, skapte de «håndbagasjeturistene»: De som reiser på tur kun med håndbagasje.

For noen år siden uttalte de at de ikke ønsket at folk skulle reise med annet enn håndbagasje.

Men problemer med kapasitet for lagring av håndbagasje i kabinen, med medfølgende kø og forsinkelser når passasjerer skal plassere håndbagasjen sin, er forklaringen Ryanair gir når de nå igjen endrer håndbagasjereglene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer