Nå kommer den til Europa

Den første europeiske kjempejumboen ankommer sitt nye hjem i Paris 30. oktober.

Foto: Air France
Foto: Air France Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Air France er det fjerde flyselskapet som mottar et A380-fly, det nye kjempeflyet til Airbus, og det aller første europeiske flyselskapet som kan skryte av å ha et slikt fly i flåten.

Det lar ikke det franske flyselskapet gå upåaktet hen. 30. oktober klokken 13.30 tar det splitter nye flyet av fra Hamburg, i retning Charles de Gaulle, sin nye hjemflyplass. Flyet skal trafikkere Paris-New York på Charles de Gaulle, og Air France viser selvsagt hendelsen på video i sanntid på sine nettsider.

Klikk her for å se selv

Fra før av er det bare Singapore Airlines, Emirates og Qantas som har mottatt sine A380-fly. Air France får nå altså sitt første, men har bestilt totalt 12 fly.

- Businessklasseservice på økonomiklasse

DinSide-journalist Jon Erland Madsen har fløyet A380-flyet, og han er begeistret.

- Jeg fløy Emirates mellom London og Dubai i sommer, og det var veldig bra. A380 er nesten lydløst, og veldig komfortabelt. Under turbulens duvet det bare litt. Hos Emirates er det businessklasseservice på økonomiklasse. Du får så mye drikke du vil, og masse god mat. Vi satt på rad 86, og da var vi langt fra bakerst i flyet, sier Madsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer