Nå kommer den til Europa

Den første europeiske kjempejumboen ankommer sitt nye hjem i Paris 30. oktober.

Foto: Air France
Foto: Air France Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Air France er det fjerde flyselskapet som mottar et A380-fly, det nye kjempeflyet til Airbus, og det aller første europeiske flyselskapet som kan skryte av å ha et slikt fly i flåten.

Det lar ikke det franske flyselskapet gå upåaktet hen. 30. oktober klokken 13.30 tar det splitter nye flyet av fra Hamburg, i retning Charles de Gaulle, sin nye hjemflyplass. Flyet skal trafikkere Paris-New York på Charles de Gaulle, og Air France viser selvsagt hendelsen på video i sanntid på sine nettsider.

Klikk her for å se selv

Fra før av er det bare Singapore Airlines, Emirates og Qantas som har mottatt sine A380-fly. Air France får nå altså sitt første, men har bestilt totalt 12 fly.

- Businessklasseservice på økonomiklasse


DinSide-journalist Jon Erland Madsen har fløyet A380-flyet, og han er begeistret.

- Jeg fløy Emirates mellom London og Dubai i sommer, og det var veldig bra. A380 er nesten lydløst, og veldig komfortabelt. Under turbulens duvet det bare litt. Hos Emirates er det businessklasseservice på økonomiklasse. Du får så mye drikke du vil, og masse god mat. Vi satt på rad 86, og da var vi langt fra bakerst i flyet, sier Madsen.

- Opplevde du flyet som stort?

- Ja, og det var god plass i kabinen, men dette var altså Emirates. Flyselskapene innreder forskjellig, men jeg tror de fleste av dem vil tilby passasjerene romsligere plass på A380-flyene.

- De har laget en egen gate til A380 på Heathrow, og selv om gateinngangen lå i andre etasje, så du opp på flyet. Det var stort og imponerende, konkluderer Madsen.

Har du fløyet A380? Fortell om ditt inntrykk i debattforumet.

Fly A380 til NYC for 4.200 kr

Air France setter inn A380-flyet sitt på ruten Paris-New York fra 23. november. Det betyr at du har muligheten til å fly superflyet hvis du har tenkt deg til New York i løpet av vinteren (og det er en god idé, for dollaren er billig for tiden - den koster 5,68 kroner, ifølge Norges Bank).

Og nei, det er ikke avskrekkende dyrt å fly A380. En tur/retur-billett fra Oslo til New York hvor du flyr A380 mellom Paris og New York koster fra 4.172 kroner i januar (se etter avganger der flytypen står som A380-800).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer