Nå kommer kjempejumboen til Norge igjen

Lufthansa har søkt om å få lande sitt A380-fly på Gardermoen i september.

Det tyske flyselskapet Lufthansa er selskapet med flest tilfeller på den svenske svartelisten. Foto: Lufthansa
Det tyske flyselskapet Lufthansa er selskapet med flest tilfeller på den svenske svartelisten. Foto: Lufthansa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fikk du ikke med deg Airbus' testflyvning til Gardermoen i desember 2007? I september får du sjansen igjen. Da tar Lufthansa turen til Gardermoen med et av sine nye A380-fly, skriver Romerikets Blad.

Lufthansa har bedt om tillatelse til å lande på Gardermoen 15. eller 17. september. Det vil komme flyvende fra enten Arlanda eller Kastrup, så langt Romerikets Blad vet.

Da A380 landet på Gardermoen i desember var formålet å sjekke hvordan flyet oppførte seg i kalde og isete omgivelser. Lufthansas formål med turen er å ta med sine ansatte på en bli-kjent tur, og samtidig promotere sitt nye flaggskip (eller flaggfly, om du vil...). Det tyske flyselskapet fikk overlevert sitt første A380-fly i mai i år. Totalt har det bestilt 15 slike fly.

Ta en nærmere kikk på Lufthansas A380-fly her

DinSide var på plass på Gardermoen i september for å ta flyet i nærmere øyesyn. Se bilder og video her. Det hadde møtt opp en drøss med mennesker som ville oppleve kjempeflyet. Nå har flyentusiaster som ikke har sett A380 i levende live ennå sjansen igjen i september, hvis alt går etter planen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer