Nå kommer snøen!

Spenn på deg skiene - nå faller snøfillene!

Publisert
Sist oppdatert

Kong Vinter er her, så nå er det bare å finne frem skidressen!

Det er meldt store snømengder på Sørlandet til helgen, meteorologene melder om opp mot 70 centimeter snø! Også på Østlandet er det meldt snø.

Mange steder har det allerede kommet mye snø. Skisentre som Gaustablikk og Norefjell er blant dem som melder om 10-20 centimeter nysnø i dag.

TEST DEG SELV: Er du en skiboms

Supre skiforhold

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer


Tilsammen 22 skidestinasjoner melder om nysnø i dag, blant andre Vaset, Vrådal, Filefjell og Svarstad, melder skiinfo.no. Hemsedal har 12 ferske centimeter, mens Ål, Uvdal, Spåtind, Rauland og Hovden har fått 10 nysnøcentimeter siste døgn.

Pris på skikort

Et dagskort i skibakken koster cirka 300-330 kroner for en voksen, og 200-270 kroner for ungdom. Barn under 7 år kjører ofte gratis i følge med voksen, og ved bruk av hjelm. Du kan selv sjekke heiskortprisene hos 25 norske skianlegg, i

denne pristesten.

Følg med på været

Her er det mest snø
Stedcm i bakken (topp)
Voss Fjellandsby140
Finse105
Hemsedal105
Stryn100
Sunnmørsalpane98
Røldal95
Kvitfjell90
Ål85
Kongsberg80
Vrådal80
Informasjonen er hentet fra Skiinfo.no


Du kan selv følge med på snøfall og snømålinger på nettstedet skiinfo.no.

For værmeldinger, sjekk tjenestene met.no eller yr.no Der kan du få detaljerte vær - og føremeldinger.

Sjekk forholdene via webkamera

De fleste alpinanleggene har webkamera i bakken, slik at du kan sjekke akkurat hvordan det står til med snøforholdene, direkte fra din egen, varme stue. Tjenesten er tilgjengelig via skistedenes nettsider, eller via Skiinfo.no, som lar deg velge blant kameraer på et 40-talls skisteder.

Ta deg i akt!

Om du skal ut og teste skiene eller brettet for første gang denne sesongen, an du gjerne gi deg selv noen innkjøringsdager før du setter alle klutene til. En undersøkelse på skader i skibakken, viser at skikjørere blir utsatt for stadig mer alvorlige skader, ettersom farten og akrobatikken i bakkene øker.

Skikunster fører til skader og dødsfall


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer