Nå koster det penger å reise til USA

Fra 8. september 2010 må du betale 14 dollar for å komme inn i The promised land.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av de siste årene har USA strammet inn regler for innreise til landet. I januar 2009 ble det obligatorisk for besøkende å fylle ut et skjema over nettet minst 72 timer før avreise for å få lov å slippe inn i landet. Tidligere fylte man bare ut innreisekort mens man satt på flyet.

Nå har amerikanske myndigheter bestemt at å fylle inn skjemaet, som heter Electronic System for Travel Authorisation, ESTA, skal koste 14 dollar, cirka 90 kroner.

Pengene USA får inn gjennom denne avgiften skal brukes til å snu den negative turisttrenden landet opplever. Det høres kanskje rart ut at de ønsker flere turister, men pålegger dem å betale for å komme inn i landet. Men pengene som innkreves skal brukes til å promotere USA som reisemål.

Nå er ikke 90 kroner spesielt mye penger, og det er verdt å merke seg at en godkjent ESTA-søknad er gyldig i to år. Det betyr at du kan reise til USA flere ganger med samme søknad, og for summen av 14 dollar.

Dette må du huske før USA-turen

Dersom du har tenkt deg til USA enten på ferie eller jobbtur, er det en rekke ting du bør skrive deg bak øre før du drar:Fyll ut ESTA-søknaden i god tid. Du finner det her.Passet ditt må være maskinlesbart for at du skal slippe inn, og det må være gyldig helt til etter utreise fra USA. Se eksempler på maskinlesbart pass her.Minst 72 timer før avreise skal du oppgi ditt fulle navn, kjønn, fødselsdato og adressen der du skal overnatte første natt i USA til flyselskapet. Dette er det like greit at du gjør når du foretar billettbestillingen. Hvis du ikke har gjort det innen 72 timer før avreise, kan flyselskapet nekte deg å gå ombord. Bakgrunnen for dette er at amerikanske myndigheter sjekker deg opp mot listen over terrormistenkte.Du må ikke ha blitt påtalt eller dømt for kriminelle handlinger i noe land. Har du det, vil du ikke slippe inn uten å ha fått visum. Dette må du søke om hos den amerikanske ambassaden i god tid, og det er mulig du får nei.Hvis du skal være i USA i mer enn 90 dager må du søke om visum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer