Skiferie:

Nå koster dette penger

Tar betalt for at du skal få gå langrenn.

KOSTER PENGER: Det koster å lage gode skiløyper. Nå vil løypelagerne ha betalt for bruken. Foto: Foto: Ida Marie Hagen
KOSTER PENGER: Det koster å lage gode skiløyper. Nå vil løypelagerne ha betalt for bruken. Foto: Foto: Ida Marie Hagen Vis mer
Publisert

Trodde du at det bare var alpintdestinasjonene som vil ha betalt for at du kjører i skiløypene? Nå ønsker også flere av langrennsdestinasjonene i Norge å ta betaling for skituren din.

Fjorårets snø

Endelig er det mulig å gå på langrenn flere steder i landet, men det er ikke sikkert at det er helt gratis. Flere av skidestinasjonene ønsker nemlig at du betaler en dagsavgift for å kunne bruke skiløypene tidlig i sesongen.

På langrennsarenaen Trysilfjellet Arena er det blitt produsert og lagret snø fra i fjor høst og sist vinter. Den lagrede kunstsnøen blir nå lagt utover for å kunne tilby åpne skiløyper før den naturlige snøen kommer i tilstrekkelige mengder.

- De inntektene vi får fra de som betaler går blant annet til å legge ut snøen og preppe løypene, sier Johan Swärd, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag.

Foreløpig er det flere andre skisteder som har åpnet og tilbyr ivrige skigåere en tidlig start på skisesongen.

Prisforskjeller

For å gå på ski én dag på Trysil, koster det 50 kroner for barn under 13 år. For ungdom og voksen koster det 100 kroner for dagspasset. Dette er dyrere enn hva du må betale på Beitostølen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.