Reise hjem til Norge:

Nå må alle fylle ut skjemaet

Vaksinert eller ei, rødt eller grønt – nå er reglene endret igjen.

GJELDER ALLE: Også vaksinerte må nå fylle ut innreiseskjema før de ankommer Norge, uavhengig av smittetrykket i landet man kommer fra. Foto: Pål Joakim Pollen
GJELDER ALLE: Også vaksinerte må nå fylle ut innreiseskjema før de ankommer Norge, uavhengig av smittetrykket i landet man kommer fra. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er et blodrødt smittekart over Europa i det vi går inn i årets siste måned, og selv om smittevernstiltakene ble løsnet kraftig tidligere i høst, og mange har bestilt seg reiser og begynt å bevege seg igjen, begynner de nå å strammes noe til igjen for den som har vært utenlands.

Også vaksinerte må registrere seg

Nytt fra i dag, 26. november, er nemlig at alle som ankommer Norge og er over 16 år er nødt til å fylle ut innreiseskjemaet.

Det har tidligere kun vært nødvendig for dem som ikke har vært fullvaksinerte og som har kommet fra et land med høyt smittetrykk.

Altså, om du er vaksinert eller ei: Drar du på ferie eller på en handletur rett over svenskegrensa, må du fylle inn innreiseskjemaet før du ankommer Norge igjen. Skjemaet for innreise finner du på reg.entrynorway.no, og du må logge på med ID-porten, altså BankID og lignende løsninger.

Kvitteringen du får etter å ha fylt ut skjemaet, kan du bli nødt til å vise til politiet dersom det er kontroll.

For deg som er fullvaksinert (eller har hatt covid-19) og kan dokumentere det med koronasertifikat, trenger du ikke å tenke på mer enn innreiseskjemaet om du skal tilbake til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer