Nå må du vise flybilletten her

Fra i dag av må du bevise at du skal reise ved sikkerhetskontrollen.

Fra i dag av må du vise reisedokumentasjon i sikkerhetskontrollen. Dette er for å sikre at det kun er passasjerer og ansatte på innsiden av sikkerhetskontrollen.
Fra i dag av må du vise reisedokumentasjon i sikkerhetskontrollen. Dette er for å sikre at det kun er passasjerer og ansatte på innsiden av sikkerhetskontrollen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 14. mars var siste dagen at flypassasjerer kunne gå forbi sikkerhetskontrollen uten å vise flybillett. Men fra i dag av er praksisen endret.

Luftfartstilsynet kunngjorde EU-ordningen 3. mars og krever at de reisende ved sikkerhetskontrollpunktet må vise gyldig reisedokumentasjon. Målet for dette er økt sikkerhet for de reisende, og samt regulere og begrense adgangen til sikkerhetsbegrenset område.

Verdenspremiere: Nå får Avinor PMS

Kø på morgenkvisten

– Det var kø fra kvart over syv til klokken åtte, men det var fordi det var mer folk enn det vi hadde sluser for. Disse måtte vi åpne i hast, og vi var oppe i 20 minutter køtid denne perioden, sier Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen, til DinSide.

Etter dette har alt gått som normalt, noe Kobro er meget fornøyd med.

– Det har gått veldig bra. Folk ser ut til å ha fått med seg de nye reglene og har vært flinke til å ha billetten klar, forteller han.

Selv om det så langt har gått greit og køtiden har lagt på cirka syv minutter, ser OSL forbedringspotensiale.

– Hvis passasjerer ikke har billetten lett tilgjengelig og begynner å lete, blir det kø. Dersom de reisende legger billetten sin selv på billettleseren istedet for å gi den til kontrolløren, vil det gå mye fortere. Når det gjelder billett på mobil, er det viktig at passasjeren holder den selv, råder Kobro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer