Nå minnes vi 22. juli

Nasjonal minneseremoni markeres i hele landet.

Den nasjonale minneseremonien vil finne sted i Oslo Spektrum, søndag 21. august klokken 15.00.  Foto: Colourbox
Den nasjonale minneseremonien vil finne sted i Oslo Spektrum, søndag 21. august klokken 15.00. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– 21. august skal vi samles for å minnes dem som døde i regjeringskvartalet og på Utøya. Hedre ofrene og alle som sto på for å hjelpe. Ta vare på hverandre og vise omsorg, har statsminister Jens Stoltenberg tidligere uttalt.

    "I samråd med de politiske partiene på Stortinget har regjeringen besluttet å arrangere en nasjonal minneseremoni etter angrepene på regjeringskvartalet og Utøya 22. juli", skriver regjeringen på sin hjemmeside.
Den nasjonale minneseremonien vil finne sted i Oslo Spektrum, søndag 21. august klokken 15.00.

    "Etterlatte, overlevende og andre som er direkte berørt vil bli invitert, sammen med hjelpemannskaper, helsepersonell og andre som bidro etter angrepene, samt det offisielle Norge", melder regjeringen.
Seremonien i Spektrum er kun åpen for spesielt inviterte, men du kan likevel se seremonien direkte på NRK, TV 2 og TVNorge, eller via nettsidene NRK.no, TV2.no eller VGTV.

Programmet

Arrangementet blir ledet av NRK-profil og artist Haddy N'jie, med bidrag fra en rekke av Norges fremste artister og skuespillere, samt bidrag fra Sverige og Danmark.

Blant annet vil artister som Susanne Sundfør, Leif Ove Andsnes, Karpe Diem, Dumdum Boys, Sivert Høyem, Jarle Bernhoft, Bjørn Eidsvåg, Ingrid Olava og Sissel Kyrkjebø akkompagnere Kringkastingsorkesteret under seremonien.

Statsminister Jens Stoltenberg og Hans Majestet Kong Harald V vil også holde tale.

Selve programmet er ventet å vare i cirka en time og 45 minutter. Klikk her for å se listen over artister og medvirkende på scenen.

Utøya i dag, søndag 21. august 2011. Foto: Karoline Brubæk
Utøya i dag, søndag 21. august 2011. Foto: Karoline Brubæk Vis mer


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer