Nå også forbudt i Sverige

I dag innføres røykeforbud på svenske utesteder.

Publisert
Sist oppdatert

Nå følger svenskene etter de norske røykekuttene. Fra i dag er det røykeforbud på svenske serveringssteder. Og i motsetning til bråket i forkant av innføringen av røykeloven i Norge for nøyaktig ett år siden, synes de fleste svensker å ta imot den nye ordningen på en positiv måte.

Skeptiske nordmenn, positive svensker

I en avstemning hos DinSide for ett år siden, kom det frem at 44 prosent av de som stemte, mente de ville gå mindre ut på grunn av røykeloven. 32 prosent ville gå mer ut, mens 24 prosent sa de ville fortsette som før.

I en svensk meningsmåling utført av landets folkehelseinstitutt, sier hele 95 prosent av alle svensker at de vil gå like mye på byen som før røykeloven. Faktisk antyder Statens fokhälsoinstitut at antall besøkende på svenske barer, restauranter og puber kan komme til å øke når det nå blir røykfritt. En viktig forklaring på den positive svenske holdningen, kan være at Sverige har den laveste andelen røykere i Europa.

Tillater røykerom

Til forskjell fra Norge, tillates svenske serveringssteder å innrede egne røykerom. Her kan det ikke være servering eller annen virksomhet, og gjester kan heller ikke ta med mat eller drikke på røykerommet. Som i Norge tillates røyking på utservering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.