Togbilletter

Nå økes prisene

Lørdag 1. februar øker VY prisene.

NÅ ØKER VY PRISENE: Fra 1. februar koster det mer å reise med Vy. Da øker de øker alle prisene med 3,1 prosent. Foto: Kristin Sørdal
NÅ ØKER VY PRISENE: Fra 1. februar koster det mer å reise med Vy. Da øker de øker alle prisene med 3,1 prosent. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje allerede lagt merke til at Ruter satte opp prisene søndag 26. januar.

De økte alle prisene med tre prosent, som betyr at en forhåndskjøpt enkeltbillett i én sone nå koster 37 kroner i stedet for 36. Månedskort for en sone koster nå 770 kroner, mot 750 kroner.

Førstkommende lørdag øker også Vy prisene på sine ruter.

Øker med 3,1 prosent

Vy justerer prisene én gang i året, i månedsskifte januar/februar.

Dinside skrev først om den kommende prisendringen i desember.

Og årets prisøkning hos Vy er høyere enn både prisøkningen hos Ruter og prisøkningen de gjorde i fjor:

Fra 1. februar øker Vy prisene med 3,1 prosent, og kommunikasjonssjef i Vy, Gina Scholz, har tidligere sagt til Dinside at det er trafikkavtalen med Jernbanedirektoratet som regulerer prisøkningen:

- Trafikkavtalen vi har med Jernbanedirektoratet regulerer hvor mye vi maksimalt kan øke prisene med hvert år. Den årlige prisjusteringen på togbilletter gjøres fra 1. februar 2020 og innebærer en prisøkning på 3,1 prosent for enkeltbilletter og periodebilletter, sier Scholz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.