Togbilletter

Nå økes prisene

Lørdag 1. februar øker VY prisene.

NÅ ØKER VY PRISENE: Fra 1. februar koster det mer å reise med Vy. Da øker de øker alle prisene med 3,1 prosent. Foto: Kristin Sørdal
NÅ ØKER VY PRISENE: Fra 1. februar koster det mer å reise med Vy. Da øker de øker alle prisene med 3,1 prosent. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje allerede lagt merke til at Ruter satte opp prisene søndag 26. januar.

De økte alle prisene med tre prosent, som betyr at en forhåndskjøpt enkeltbillett i én sone nå koster 37 kroner i stedet for 36. Månedskort for en sone koster nå 770 kroner, mot 750 kroner.

Førstkommende lørdag øker også Vy prisene på sine ruter.

Øker med 3,1 prosent

Vy justerer prisene én gang i året, i månedsskifte januar/februar.

Dinside skrev først om den kommende prisendringen i desember.

Og årets prisøkning hos Vy er høyere enn både prisøkningen hos Ruter og prisøkningen de gjorde i fjor:

Fra 1. februar øker Vy prisene med 3,1 prosent, og kommunikasjonssjef i Vy, Gina Scholz, har tidligere sagt til Dinside at det er trafikkavtalen med Jernbanedirektoratet som regulerer prisøkningen:

- Trafikkavtalen vi har med Jernbanedirektoratet regulerer hvor mye vi maksimalt kan øke prisene med hvert år. Den årlige prisjusteringen på togbilletter gjøres fra 1. februar 2020 og innebærer en prisøkning på 3,1 prosent for enkeltbilletter og periodebilletter, sier Scholz.

Dette betyr prisøkningen for deg

Du kan selv sjekke hva dette vil bety for reiser på dine togstrekninger. For eksempel vil en enkeltbillett Oslo-Drammen koste 119 kroner, mot 115 kroner som det koster i dag, mens et månedskort fra Moss til Oslo da vil øke med rundt 70 kroner.

Forrige prisendring hos Vy var 1. februar 2019, og da justerte de alle prisene opp med 2,7 prosent. I tillegg var det pristillegg på noen av produktene på nattogene.

Nye togbilletter

Vy har også varslet at de snart lanserer nye togbilletter.

I en pressemelding skriver de at de nye togbillettene er gjeldende for togreiser fra 21. april, men at de kan kjøpes allerede nå.

I dag har Vy billettypene Minipris, Ordinær og Periodebillett, samt Komfort, Sove og setereservasjon.

Fra 21. april endres Minipris til Lavpris og Flex, og Ordinær endres til Flex Refunderbar på de lengste av Vys togstrekninger. Pluss erstatter Komfort på Bergensbanen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer