Kansellert reise:

Nå ryker drømmeferien

Dette er rettighetene når charterferien kanselleres.

Drømmer må utsettes: Nordmenn setter sydenturer på vent. Samtidig kan de glede seg over at prisen på norgesferie snart synker. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Drømmer må utsettes: Nordmenn setter sydenturer på vent. Samtidig kan de glede seg over at prisen på norgesferie snart synker. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smittesituasjonen ved en rekke populære destinasjoner rundt Middelhavet er i ferd med å bli til et mareritt for reiselivsbransjen. Det som skulle være trygge og grønne reisemål er blitt til mørkerøde coronadestinasjoner.

Billigere i Norge

Og de som hadde planlagt en rimelig og etterlengtet sensommerferie til de greske øyer må legge nye ferieplaner. For mange av dem vil en ferietur i Norge være et godt og attraktivt alternativ. I alle fall dersom vi snakker om «valuta for pengene». Der prisene i Sommer-Norge har ligget 30 prosent høyere enn rekordsommeren i fjor, er prisene nå kraftig på retur.

Og det er mulig å gjøre et feriekupp på hjemmebane. En kjapp prissjekk viser at prisene på overnatting reduseres med 20-50 prosent like etter skolestart i august.

Avlyser

Vanligvis er sensommeren en gyllen anledning til å komme seg til syden for langt lavere pris enn hva barnefamilier må betale i skoleferien.

Men i år glipper denne anledningen for mange. Fordi smittesituasjonen på populære ferieøyer som Kreta og Rhodos utvikler seg i feil retning, og Tui var tidlig ute med å kansellere flere avganger til Kreta. Og når følger de andre selskapene etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer