Sikkerhetskontroll

Nå skal de bort

Slik blir de nye reglene for flyplassenes sikkerhetskontroll.

BLIR ENKLERE: Sikkerhetskontrollene ved mange internasjonale flyplasser skal bli enklere. Også norske flyplasser planlegger for en ny tid. Foto: Odd Roar Lange
BLIR ENKLERE: Sikkerhetskontrollene ved mange internasjonale flyplasser skal bli enklere. Også norske flyplasser planlegger for en ny tid. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som sliter med alle de ulike reglene for hva du kan ha med i håndbagasjen på flyet og gjennom sikkerhetskontrollen?

Da går det mot lysere tider. Nå skal de strenge sikkerhetsreglene om hvor mye væske du kan ta med, og krav om at PC-en må tas ut av sekken, fjernes.

Reglene kan være fjernet ved en rekke flyplasser allerede fra midten av 2024.

Tøm ut eller sett igjen

I dag er hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen.

Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske. Forutsetningen er at væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver. Beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder.

Men nå starter installeringen avanserte CT-sikkerhetsskannere, tilsvarende de som brukes på sykehus, som vil muliggjøre endringen i retningslinjene ved flyplasser.

Store britiske flyplasser har fått en frist til midten av 2024 for å installere de nye skannerne, skriver den britiske avisa The Times.

Denne datoen gjelder

Ulemper ved flyplass-sikkerhet, inkludert grenser for væsker, er satt til å bli fjernet i 2024, skriver avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer