Nå skal du få pengene igjen for pakkereisen

Nå skal du få refundert pengene du har utestående hos reisebyrået for pakkereisen innen 14 dager.

AVLYST, MEN FREMDELES IKKE PENGER TILBAKE? Det skal komme en løsning for pakkereiseselskapene tirsdag 12. mai, i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Dette skal blant annet omfatte at fristen for å refundere kunder går tilbake til 14 dager, og at kundene endelig skal få refundert pengene sine. Det skal være snakk om refusjoner for opp mot 5 milliarder kroner, som reiseselskapene skylder forbrukere. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
AVLYST, MEN FREMDELES IKKE PENGER TILBAKE? Det skal komme en løsning for pakkereiseselskapene tirsdag 12. mai, i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Dette skal blant annet omfatte at fristen for å refundere kunder går tilbake til 14 dager, og at kundene endelig skal få refundert pengene sine. Det skal være snakk om refusjoner for opp mot 5 milliarder kroner, som reiseselskapene skylder forbrukere. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge bestemmelsene i pakkereiseloven og pakkereisedirektivet har pakkereiseselskapene en frist på 14 dager for å refundere avbestilte reiser som følge av ekstraordinære situasjoner.

For en måned siden gikk Regjeringen inn og endret dette, og satte en ny frist for tilbakebetaling på hele tre måneder.

Nå varsler regjeringen at det vil komme en økonomisk løsning for pakkereiseselskapene tirsdag 12. mai, som også vil oppheve tremånedersfristen - slik at kundene skal få tilbakebetalt pengene sine innen 14 dager.

Ifølge Virke, handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon, er det snakk om nærmere 5 milliarder kroner, som skal tilbakebetales til forbrukere.

- Det kommer til å komme en løsning for pakkereiseselskapene tirsdag, slik at de skal få mulighet til å betale tilbake kundene sine og fortsette driften også etter dette, uttalte Bent Høie på torsdagens pressekonferanse.

Torsdag 7. mai la regjeringen frem planene for hvordan Norge skal gjenåpnes fram mot sommeren.

Pakkereiseløsningen vil komme som en del av presentasjonen av revidert nasjonalbudsjett tirsdag 12. mai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer