Nå skal julereklamen fjernes

Ulla Hamilton fra Borgarrådet i den svenske hovedstaden trodde hun skulle avduke et juletre - ikke reklame.

REKLAMEINSTALLASJON: Den store åpningen av lysinstallasjonen var en stor reklame for filmen "Alvin och gänget".   Foto: Per Ervland
REKLAMEINSTALLASJON: Den store åpningen av lysinstallasjonen var en stor reklame for filmen "Alvin och gänget". Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 20. november ble Stockholms offisielle julelysåpning holdt utenfor Stureplan. Over 30 torg og gater i Sveriges hovedstad ble pyntet med kunstneriske LED-lysinstallasjoner, og totalt 671.647 julelys ble tent - alt for å gjøre Stockholm til Europas lyseste julehovedstad.

Den høytidelige avdukingen fant sted på en scene foran Stureplan, hvor Ulla Hamilton fra Trafik­borgar­rådet holdt tale og Philadelphia-koret sang.

Men åpningen ble hverken som publikum eller de ansvarlige for avdukingen hadde trodd. I stedet for å se en kreativ juleinstallasjon med blinkende juletre, fikk de oppmøtte servert en gigantisk reklameinstallasjon for den amerikanske barnefilmen «Alvin og gjengen».

>>> Stockholms offisielle julelysåpning var reklame

– Jeg ble veldig overrasket

Ulla Hamilton trodde hun skulle avduke et juletre.

– Jeg ble veldig overrasket. Det er utrolig trist å ødelegge julelysene med et tafatt forsøk på å bryte regelverket, sier Ulla Hamilton til DN.se

Det var organisasjonen City som hadde ansvar for det praktiske arbeidet med byens julelys. Ifølge Hamilton skal City ha sagt at installasjonen ville inneholde noe helt annet enn det som ble avduket, og de skal heller ikke ha informert henne om at avtalen var blitt endret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer