Nå har «gate 19» fått rullefortau

Nå slipper du å gå til beryktede «gate 19»

Nå er «nye gate 19» ferdig, med rullefortau i begge retninger. Det betyr at du kan komme deg raskere til B-gatene på Oslo Lufthavn.

SLIK SER DET UT: Nå skal du slippe å gå helt til B-gatene - også kjent som «gate 19»: Splitter nye rullefortau står klare for å korte ned transporttiden, og ble åpnet i dag. Foto: Oslo Lufthavn
SLIK SER DET UT: Nå skal du slippe å gå helt til B-gatene - også kjent som «gate 19»: Splitter nye rullefortau står klare for å korte ned transporttiden, og ble åpnet i dag. Foto: Oslo Lufthavn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober startet arbeidet - og nå er det klart: B-gatene på Oslo Lufthavn, tidligere (og blant mange forhatte) «gate 19» har nå fått rullefortau.

Utfordringen med gamle «gate 19» - nå kjent som gatene B1-B8, er avstanden til sentralområdet:

Dette er gatene som har lengst gangavstand fra sentralområdet i terminalen på Oslo Lufthavn. Det tar cirka 10 minutter i vanlig gangfart å komme seg fra sikkerhetskontrollen og ut til gatene.

Gull fra arkivet: Vi festet kameraer på en koffert, for å se innsiden av det kompliserte bagasjesystemet på flyplassen! Se flere ferske reisesaker på http://www.dinside.no/reise/ Video: Per Ervland Vis mer

Og det er nettopp avstanden som har ført til at reisende i en årrekke har uttrykt sitt misnøye med gaten.

For å korte ned gangtida til disse gatene, har det nå blitt installert rullefortau i begge retninger. Og i dag har de åpnet.

- Vi har tatt til oss de reisendes tilbakemelding om gangavstanden, og håper at de som skal fly fra våre B-gater i jula og framover kan glede seg over at de nå kan komme seg raskere gjennom gangbrua, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn.

«Midlertidig» kan bli permanent

Gangpassasjen har vært steng deler av byggeperioden - og det har vært «buss for gangbru».

Opprinnelig var Pir Syd, som er piren der B-gatene ligger, tenkt som en midlertidig løsning for å avlaste under utbyggingen av Gardermoen. Men nå planlegges det for at piren blir permanent:

De midlertidige tillatelsene for gangbrua og B-gatene er forlenget til ut 2021 med en intensjon om å gjøre bygget permanent. Arbeidet som nå er gjennomført har omfattet en forsterkning av bygget, samt installasjon av to lengder med rullefortau som går i begge retninger.

GAMLE GATE 19: Slik så det ut på OSL før utbyggingen og før gatene ble omdøpt til bokstaver. Men gangtiden til gamle «gate 19» er den samme: 10 minutter i vanlig gangfart. Foto: OSL
GAMLE GATE 19: Slik så det ut på OSL før utbyggingen og før gatene ble omdøpt til bokstaver. Men gangtiden til gamle «gate 19» er den samme: 10 minutter i vanlig gangfart. Foto: OSL Vis mer

- Enklere og raskere

- Med rullefortau vil det nå bli enklere og raskere å reise fra B-gatene. Det gjør at man kan bruke litt ekstra tid til å få med seg juleaktivitetene våre, sier kommunikasjonssjefen, som lover et tettpakket og spennende program for både store og små på hovedflyplassen før jul:

- I desember skal de reisende underholdes av flere kor, deriblant The Monday People og Birkelunden mannskor. Vi får besøk av nissemor og nissefar, Lucia-tog, julemaskoter og barnekunstmuseet med ansiktsmaler. Vi anbefaler alle reisende å møte opp litt tidligere for å nyte jula på Oslo Lufthavn.

Husk nisselue!

Dersom du skal ut og reise i jula, anbefales du også å møte opp med nisselue: Fra 20. desember vil du kunne benytte deg av egne «nissesluser» i sikkerhetskontrollen.

Og for deg som måtte lure på om du kan forvente mye folk når du skal ut og reise i jula: Fordi julaften er på en mandag, er reisemønsteret mer spredt - og det er kun én toppreisedag - som er fredag 21. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer