Nå starter charterturene til Hellas igjen

Apollo og TUI starter opp charterreisene til Kreta og Rhodos fra midten av juli.

NORGESFAVORITTEN KRETA: Charterselskapene TUI og Apollo gjenopptar reisene til Kreta og Rhodos fra midten av juli. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix
NORGESFAVORITTEN KRETA: Charterselskapene TUI og Apollo gjenopptar reisene til Kreta og Rhodos fra midten av juli. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 15. juni ble grensene åpnet for reiser mellom Norge og Norden (med unntak av Sverige) og fra 15. juli har regjeringen meldt at det kan komme lettelser i reiserestriksjonene også mot øvrige land i Europa - dersom smittesituasjonen tillater det.

10. juli vil myndighetene komme med en liste over hvilke land dette gjelder, men allerede nå melder charterselskapene Apollo og TUI at de vil starte opp pakkereisene til Kreta og Hellas fra 17. og 19. juli.

- Endelig! Dette har vi ventet lenge på, sier Erik Haug, administrerende direktør i Apollo.

OPPFYLLER KRAVENE: Ifølge Dagbladets oversikt er Västerbotten den eneste regionen i Sverige som oppfyller regjeringens krav. Her byen Umeå. Vis mer

- Vi har store forventninger til at også Norge vil åpne grensen til Hellas i sommer, slik de andre nordiske landene allerede har gjort, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i TUI.

Ving Norge har imidlertid ingen planer om å starte opp chartertrafikken ennå:

- Vi har kun noen utvalgte august-flighter som vi skal gjennomføre. Vi har liten tro på noen som helst reiser fra oss før september, med tanke på fortsatt uklarhet i reiseråd og mulige fortløpende endringer. I tillegg er vi er inne i skoleferien allerede, og de fleste har fulgt myndighetens råd om å tilbringe ferien i Norge, sier Siri Røhr-Staff, informasjonssjef i Ving Norge, til Dinside.

Hellas blant landene som trolig vil åpne

Danskene har allerede fått både liste over godkjente land - og tillatelse til å reise allerede - og de kan reise til hele EU/Schengen - med unntak av Sverige og Portugal.

Den norske listen vil jevnlig evalueres med tanke på smitteutviklingen. Dette gjelder også den danske - og den finske når også den kommer rundt 10. juli.

Hellas er et av landene som har lavere smitteutviklingen enn Norge og som finske myndigheter har signalisert at de sannsynligvis vil åpne grensene mot - og finnene har enda strengere krav til smitteutviklingen enn Norge.

Også danskene kan reise dit.

Det vil være annerledes

Både Apollo og TUI sier at kundene skal være trygge på at det er trygt å reise, og understreker at det er innført smitteverntiltak på hotellene:

- På hotellene våre vil det være et økt fokus på hygienetiltak, og det tilrettelegges for å kunne opprettholde rådene om avstand, sier Haug.

Også TUI sier de har iverksatt ekstraordinære tiltak for å sikre godt smittevern og at samtlige deler av reisen følger internasjonale standarder for smittevern.

- Ja, denne ferien vil jo bli litt annerledes enn «vanlig». Å reise i sommer blir nok blant de mer eksklusive opplevelsene du kan få. Det vil nok være færre turister enn vanlig, og mer plass å boltre seg på. Destinasjonene er henrykt over å få ønske oss velkommen igjen, du vil få mer personlig service enn noen gang og det vil nok ikke bli noen håndklemafia som herjer i år. Vi må naturligvis vise ekstra hensyn og vi må ta med oss de gode smittevernsvanene vi har her hjemme, men du får altså muligheten til å gjøre det i Hellas i sommer, sier Aspengren til Dinside.

Vil du reise?

Både TUI og Apollo viser til egne kundeundersøkelser som ifølge dem viser at folk ønsker å reise - og at de ønsker å reise snarest.

Ifølge en uhøytidelig spørreundersøkelse på Dinside, er det imidlertid de færreste som tenker seg til utlandet i sommer:

Da vi spurte om hvorvidt folk tenker seg norgesferie sommer - eller om de vurderer utlandet, svarte 50 prosent av leserne at de teker seg på Norgesferie. 22 prosent sier de blir hjemme.

16 prosent sier de vurderer utlandet - og da helst Syden et sted. 8 prosent sier de vurderer utlandet - men da Norden.

4 prosent sier de er veldig usikre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer