Nå starter SJ billettsalget

8. juni overtar SJ sju togstrekninger i Norge. Nå starter billettsalget.

SJ-TOG: SJ starter trafikk på sju strekninger i Midt- og Nord-Norge 8. juni. Nå starter billettsalget. Foto: Leif Johnny Olestad/VJ Norge
SJ-TOG: SJ starter trafikk på sju strekninger i Midt- og Nord-Norge 8. juni. Nå starter billettsalget. Foto: Leif Johnny Olestad/VJ Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra den 8. juni 2020 kjører SJ Norge tog på sju strekninger i det som kalles «Trafikkpakke Nord».

Nå er det 90 dager før oppstart av de første rutene, og dermed er billettsalget i gang. Billetter vil legges ut forløpende, ettersom man treffer tidspunktet for 90 dager før avreise.

Billetter kan kjøpes på sj.no, vy.no og entur.no. De vil lansere en egen app i løpet av våren.

– Vi når i dag en veldig viktig milepæl på veien mot trafikkstart i juni, sier Lena Angela Nesteby, kommersiell direktør i SJ Norge.

Her skal SJ kjøre

De lengste strekningene i trafikkpakken er Nordlandsbanen og Dovrebanen. Nordlandsbanen går mellom Bodø og Trondheim, og Dovrebanen mellom Trondheim og Oslo. I tillegg skal SJ levere togtjenestene på Meråkerbanen, Raumabanen, Rørosbanen, Saltenpendelen og Trønderbanen.

Alle SJs strekninger i Norge vil samlet sett gå under navnet «Nord», som vil være merkenavnet på SJs tilbud i Norge.

Dette er prisene

En standard billett Oslo-Trondheim vil ifølge SJ.no koste 199 kroner for en voksen. Dette er en ikke-refunderbar billett.

Priseksemplene er for avreise 8. juni, når billetten er kjøpt nå, 90 dager før avreise.

Ønsker du en refunderbar billett på samme strekning, men samtidig billettklasse standard, koster billetten 1049 kroner.

En premium billett koster 299 kroner (ikke-refunderbar) og 1349 kroner (refunderbar). Premium billett inkluderer frokost dersom avgangen er før kl. 09.

Lanserer kundeprogram

SJ vil selge billetter innen flere kategorier:

Standard, premium og sove. Det vil også etter hvert komme periodebilletter.

SJ Norge lanserer også et kundeprogram, SJ Prio.

– Vi er svært fornøyd med å lansere SJ Prio-kundeprogrammet i det norske markedet. Det er noe av det beste vi tar med oss fra SJ i Sverige. Vi har en sterk tro på at dette vil gjøre at flere nordmenn og svensker bruker poengene sine for å reise i sine naboland, sier Nesteby.

I Sverige finnes det til og med egne ventelounger på togstasjonen for denne kundegruppen.

Nesteby i SJ forteller at de vil komme med et forbedret serveringstilbud, økt kapasitet på Dovrebanen, forbedret internettdekning, oppgradert interiør, modernisert serveringstilbud og lounger for SJ-reisende.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer