Nå starter sommerrushet

Onsdag, torsdag og fredag er sommerens travleste på OSL.

OSL oppfordrer deg til å gjøre det du kan for å bidra til god flyt i innsjekkingen og sikkerhetskontrollen.  Foto: All Over Press
OSL oppfordrer deg til å gjøre det du kan for å bidra til god flyt i innsjekkingen og sikkerhetskontrollen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til helgen starter skolenes sommerferie, noe som også vil merkes på flyplassene. Onsdag, torsdag og fredag blir sommerens travleste dager på Oslo Lufthavn Gardermoen - og innleder sommerrushet på flyplassen.

– Vi ber folk om å gjøre alt de kan for at flyten skal bli mest mulig effektiv, sier pressesjef Vegar Gystad ved Oslo Lufthavn.

– Men foreløpig taler alt for at dette vil gå uten problemer, sier Gystad til DinSide.

Han sier videre at de vurderer situasjonen fortløpende, og at de vil gå ut med informasjon til de reisende dersom de ser at det blir nødvendig å oppfordre til å møte opp ekstra tidlig.

Slik kan du bidra til god flyt

Enn så lenge er det de vanlige rådene som gjelder: Møt opp i god tid, og følg flyselskapets anbefalinger. Innsjekkingen stenger 30 minutter før avgang på innenlandsruter og 30-60 minutter på utenlandsrutene, litt avhengig av destinasjon og flyselskap. Her må du følge flyselskapets retningslinjer.

Vegard Gystad, pressesjef ved Oslo Lufthavn Foto: OSL
Vegard Gystad, pressesjef ved Oslo Lufthavn Foto: OSL Vis mer

Husk at det kan være travelt både i innsjekkingen og i sikkerhetskontrollen. Er du ute i god tid, slipper du i alle fall den verste stressfølelsen.


– Vi ber folk om å generelt begrense bagasje, se til at de ikke har overvekt, og bidra til god flyt i sikkerhetskontrollen - ved for eksempel å ikke ha skarpe gjenstander i håndbagasjen og være flink til å ta av seg metallgjenstander før de går gjennom sikkerhetsslusen, sier Gystad.

Familier på tur? Se etter dette skiltet: Her er det egen familiesluse i sikkerhetskontrollen. Foto: Kristin Sørdal
Familier på tur? Se etter dette skiltet: Her er det egen familiesluse i sikkerhetskontrollen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Husk også de nye familieslusene som har åpnet i sikkerhetskontrollen. Dette er egne sluser for barnefamiliene, som er satt opp cirka midt på rekken med sikkerhetssluser. Se etter familieskiltet.

Mye trafikk hele dagen

Til vanlig er det et morgenrush fra rundt klokken 7 til 8.30, og et ettermiddagsrush fra 15 til 17.30.

Sommertrafikken er imidlertid spesiell, da det ifølge Gystad er mye trafikk stort sett hele dagen. Det spiller med andre ord ingen stor rolle om du skal reise på morgenen eller midt på dagen - du må likevel regne med mye folk på flyplassen.

Skal du utenlands, bør du også sjekke en ekstra gang at du faktisk har fått med deg passet ditt: Nå har politiet skjerpet inn utstedelse av nødpass, og det er slett ikke sikkert at du får utskrevet nødpass på flyplassen dersom du har glemt passet hjemme.

Husk også at noen land krever at passet er gyldig minst seks måneder etter innreise. Det holder altså ikke at passet er gyldig i hele perioden du skal oppholde deg i landet.

Billigere parkering om du bestiller på nett

Kommer du med egen bil, må du selvsagt beregne ekstra tid til parkering. 27.juni - 31.juli er det sommerpriser i parkeringshuset på OSL. Europark gir også rabatt dersom du forhåndsbestiller parkering. Du kan også forhåndsbestille plass hos de andre parkeringsselskapene, via nettsidene deres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer