Reiseråd og røde land

Nå stenges all grensehandel

Med de siste reiserådene fra Utenriksdepartementet (UD), blir alle land i Europa røde - unntatt Finland og Sverige. Men det er igjen rødt lys for all grensehandel.

«STENGT» FOR GRENSEHANDELEN: Når flere svenske regioner nå blir røde på UDs reisekart, betyr det rødt lys for grensehandelen. Kun en region i Sverige er gul fra midnatt natt til lørdag 10. oktober: Kalmar, som ligger på østkysten av Sverige. Grensehandel i Töcksfors, som avbildet, blir dermed omfattet av 10 dagers innreisekarantene - noe som for manges del kan bety at dette er «stengt» område. Foto: Kristin Sørdal
«STENGT» FOR GRENSEHANDELEN: Når flere svenske regioner nå blir røde på UDs reisekart, betyr det rødt lys for grensehandelen. Kun en region i Sverige er gul fra midnatt natt til lørdag 10. oktober: Kalmar, som ligger på østkysten av Sverige. Grensehandel i Töcksfors, som avbildet, blir dermed omfattet av 10 dagers innreisekarantene - noe som for manges del kan bety at dette er «stengt» område. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av høsten har flere og flere land i Europa blitt røde i reiserådene fra myndighetene - som blant annet betyr at du må i innreisekarantene ved retur.

Med endringene som kom 1. oktober - og de siste endringene som nå er kommet - er det kun én region i Sverige og flere regioner i Finland, som er gule.

Resten av Europa blir blodrødt.

De nye reiserådene gjelder fra midnatt natt til lørdag 10. oktober.

«Stopp» for grensehandelen

Fra full stans for alle reiser til Sverige tidligere i coronapandemien, har det i løpet av høsten blitt åpnet litt opp for noen regioner - og blant dem noen svenske grenseregioner.

Det har åpnet for grensehandel - selv om det skal sies at det har vært litt av og på - kanskje spesielt merkbart for Oslo-nære Värmland hvor grensehandelsstedet Töcksfors befinner seg.

Og for Värmland og Töcksfors' del er det nå igjen bommen ned for grensehandel - for dette er en av de svenske regionene blir røde fra midnatt natt til lørdag 10. oktober.

Med de nye reiserådene fra UD, er alle grenseregionene i Sverige røde fra 10. oktober - som betyr at du må i ti dagers innreisekarantene dersom du tar turen over for å handle snus, brus, koteletter eller andre svenskevarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer