Høstferie:

Nå stiger flyprisene

Derfor blir det dyrere å fly.

NYE TIDER: Flybransjen forbereder høyere kostnader, og den regningen må passasjerene ta. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
NYE TIDER: Flybransjen forbereder høyere kostnader, og den regningen må passasjerene ta. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som har kunnet nyte godt av lave flybillettpriser det siste året? Nå er den tida snart over. I alle fall for denne gang.For nå bekrefter flyselskapene at prisene på billetter kommer til å stige. Årsakene til dette er flere.

Øker momsen

- At prisene i en stund har opplevdes som svært rimelige, henger også sammen med enkelte tiltak som regjeringen innførte under pandemien. At disse tiltakene oppheves, vil påvirke prisene. Dette gjelder blant annet momsen, som fra 1. oktober øker fra seks prosent til 12 prosent. Denne ble som et tiltak redusert i forbindelse med pandemien, sier sier Eline Skari, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian.

Økt reiselyst

Skari beskriver at situasjonen har vært ekstraordinær, og at det har blitt press på kapasitet og pris. Særlig etter gjenåpningen av landet, der det også ble kjent at de globale reiserådet oppheves fra 1. oktober, har selskapet opplevd en eksplosiv økning av bestillinger.

– En tendens vi nå ser er at våre kunder igjen bestiller reiser med litt lengre tidshorisont, og reiselysten – som vi opplever som økende – viser seg i bestillinger for høstferien, samt utover vinteren og inn mot neste sommer, sier Skari.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer