Norgesferie:

Nå stuper ferieprisene

Gjør deg klart for et reisekupp.

SOMMERFORLENGELSE: Norge i sensommerukene er kanskje noe av det vakreste du kan oppleve - og til svært gode priser. Foto: Odd Roar Lang/The Travel Inspector
SOMMERFORLENGELSE: Norge i sensommerukene er kanskje noe av det vakreste du kan oppleve - og til svært gode priser. Foto: Odd Roar Lang/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ferie til gode, eller er du klar for en herlig hotellweekend i Norge?

Da skal du følge ekstra godt med de kommende dagene, for nå stuper prisene på hotellovernatting, og det er mulig å få hotellrom til halv pris.

Dette kommer på toppen av det som har vært tidenes beste sommer for norsk reiseliv. Nordmenns reiselyst har vært minst like stor som i fjor, og mange som fryktet et dårlig år, melder nå om nye omsetningsrekorder og om «julestemning» i juli.

Lenger ned i saken kan du se noen eksempler på hvor mye hotellprisene stuper i disse dager.

FLYPLASS-LUGAR: Slipp unna bråket på flyplassen ved å leie deg et mini-hotellrom på flyplassen. Vi har testet Yotel. Video: Dinside. Vis mer

Jubel i hotellbransjen

- Ved de norske feriedestinasjonene har også denne sommeren vært fantastisk god. I år rakk hotellene i tillegg å sette opp prisene i tide og i Trondheim ble prisøkningen mot juli i fjor formidable 32 prosent, forteller Eivind Askeland, administrerende direktør for Quality Hotel Augustin og Hoff Hotels.

- Da snakker vi gjennomsnittlig rompris over 1400 kroner, som er et nivå byen aldri tidligere har vært i nærheten av. Men en god sommer kan ikke redde et dårlig år, legger han til.

JUBELSOMMER: Badehotellet Strand Hotel Fevik ved Grimstad har hatt en ny knallsommer. Foto: Odd Roar Lang/The Travel Inspector.
JUBELSOMMER: Badehotellet Strand Hotel Fevik ved Grimstad har hatt en ny knallsommer. Foto: Odd Roar Lang/The Travel Inspector. Vis mer

Det var nemlig en lang og tøff vår, og selv om det etterhvert glir over til «kjøpers marked» i høst, er nok hotellene avhengig av å holde prisene på et visst nivå.

- Men når nå skoleferien er over, ser vi likevel at bildet endrer seg noe, og i perioder er det nok både 30 og 40 prosent å spare i forhold til de som la hele ferien til juli, sier Askeland.

Sjekk flere ganger

Prisen på hotellrom justeres etter tilbud og etterspørsel, og prisene justeres ofte flere ganger per dag, ifølge administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels.

- I de fleste tilfeller lønner det seg å bestille rom noen uker før man skal reise, hvis man skal få de beste prisene, sier Meinich-Bache.

Vær imidlertid klar over at selv om eksterne bookingsider melder at det straks er utsolgt, kan det være mange rom ledig. Det smarte er å kontakte hotellet direkte.

Da får du også muligheten til restplass og en god pris på nylig avbestilte rom,
Og, slik får du oppgradert hotellrom uten å betale ekstra for det.

Høstkuppet

- De fleste av våre hoteller har gode tilbud etter skoleferien, og spesielt for de som kan reise utenom helgene, er det gode priser, sier Nils Henrik Geitle som er administrerende direktør i De Historiske Hoteller og Spisesteder.

- Hvor mye kan man spaser på å vente med hotelloppholdet til slutten av august i forhold til juli?

- På noen av våre hoteller er det mulig å booke til 20 til 30 prosent lavere pris om du kan velge midtuke-opphold i slutten av august og i september, svarer Geitle..

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer