Sydenferie:

Nå stuper flyprisene

Drøyer du til august kan du spare vesentlig på flyturen.

SYNKER: Prisene på sydenturer går kraftig ned fra siste halvdel av juli til første halvdel av august. En familie kan spare titusener. Foto/montasje: Shutterstock/NTB, Pål Joakim Pollen)
SYNKER: Prisene på sydenturer går kraftig ned fra siste halvdel av juli til første halvdel av august. En familie kan spare titusener. Foto/montasje: Shutterstock/NTB, Pål Joakim Pollen) Vis mer
Publisert

Flyprisene er svært høye om dagen – den første sommeren der det har vært fritt fram å reise de fleste steder etter to somre med pandemi.

Det reduserte tilbudet som følge av pilotstreiken i SAS, har nok også gjort sitt for at prisene har vært ekstra høye for norske reisende.

Men fra juli til august synker flyprisene dramatisk.

Har du for eksempel fått tilbake penger fordi turen din har blitt kansellert og vil kjøpe en ny, gjør du lurt i å vente noen uker hvis du kan.

SAS-STREIKEN: Dette har du krav på om SAS kansellerer flyreisen din. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

Spar over 20 000

Om du for eksempel har lyst på en ukestur til Alicante fra Oslo førstkommende søndag, koster billigste flybillett, uten mellomlandinger, 7380 kroner tur/retur (Ryanair).

Drøyer du ferieturen fire uker, og heller reiser 14. august, kan du fly samme strekning for 498 kroner, også der med Ryanair. Det utgjør et prisfall på hele 93 prosent.

Ja, selv innenfor skoleferien – fra 7–14. august – koster rimeligste flybillett (Ryanair) 2027 kroner. En familie på fire vil altså spare over 21 000 kroner på flyturen ved å ta ferien på tampen før skolestart. Prisen med Norwegian ligger på 2411 kroner per person i samme tidsperiode.

Merk dog at prisene ikke inkluderer bagasje.

- Flybilletter til europeiske storbyer er igjen rekordlave i august, og det er tankevekkende når man tar stigende drivstoffpriser og inflasjonen i betraktning. Men det er mange fly i lufta, og konkurransen mellom flyselskapene er meget hard utenfor den absolutte høysesongen, som vi også så i juni måned der etterspørselen ikke var så stor. Det presser prisene på flybilletter ned, sier Ole Stouby, administrerende direktør fra travelmarket.dk i en pressemelding.

Så mye koster sydenturen

I tabellen under ser du eksempler på hvor mye en familie på fire kan spare på å utsette ferieturen fra siste halvdel av juli til første halvdel av august, altså før skolestart.

For å gjøre sammenlikningen mer relevant, har vi valgt samme ukedager i de to periodene. Prisene er de laveste vi fant på Googles Flyreiser-tjeneste per 14. juli.

Som du ser, vil en familie på fire spare over 35 000 kroner på å skyve Kroatia-ferien to uker fram i tid. Til Albania er besparelsen drøye 15 000 kroner bare på ei ukes utsettelse.

For mange av strekningene er det enda mer å spare om du drøyer ytterligere ei uke eller to, men da vil skoleåret ha startet for de fleste. Har du ikke barn å ta hensyn til, er ikke det til hinder, selvsagt.

Lave priser framover

Ikke bare sydenturene blir billigere over sommeren. Om du er i markedet for en langhelg i en storby, er du også godt tjent med å utsette den.

Eksempelvis må du ut med rett over 4000 kroner for en langhelg i London fra 21-24. juli (torsdag til søndag). To uker seinere, fra 4-7. august, koster flybilletten snaue halvparten – og det i åpningshelga for Premier League-sesongen.

Etter skolestart får du tur/retur-billetter for under tusenlappen til London om du reiser torsdag til søndag.

Til Barcelona må du ut med over 5000 kroner per flybillett om du reiser de tre siste nettene i juli, også det torsdag til søndag. Helga før skolestart er prisene halvert, og du kan nesten halvere dem en gang til om du reiser den siste helga i august.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer