Ferietrøbbel:

Nå stuper sydenprisene

Sommerferie til charterdestinasjoner på billigsalg.

GOD PLASS: Det kan bli uvanlig god plass på mange strender langs Middelhavet dersom flykaoset og streikene brer om seg i sommer. Foto: Odd Roar Lange
GOD PLASS: Det kan bli uvanlig god plass på mange strender langs Middelhavet dersom flykaoset og streikene brer om seg i sommer. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Passtrøbbel, flyplasskaos, flystreiker, togstreiker og hetebølger i Sør-Europa påvirker nå nordmenns reisevaner. Og mange dropper den planlagte ferien til en av charterdestinasjonene langs Middelhavet av frykt for å havne i ferietrøbbel.

Det er godt nytt for dem som fortsatt har lyst på solferie og ikke kjøpt reisen ennå.

Uvanlig rimelig

- Prisene på charter-/pakketurer er uvanlig rimelige, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn Reise til DinSide.

Tidligere har skoleferie vært ensbetydende med høye priser på sydenturer. Men ikke i år.

- Selv i skoleferien kan man reise og betale fra 3000 kroner per person for en pakkereise til Tyrkia. Legger man på en tusenlapp så får man en pakkereiseferie til Hellas, og for 5000 kroner får en pakketur til Spania, fortsetter Terje Berge.

Mest populært

Og reiseselskapene bekrefter trenden om lave priser.

-Ja, det er mange rimelige restplasser ute akkurat nå. Og vi ser at «billige» reisemål som Bulgaria og Tyrkia er veldig populære, sier Nora Aspengren, pressesjef i TUI.

- I sommer kan du faktisk finne rimeligere sjudagers tradisjonelle pakkereiser enn dersom du forsøker å sette sammen reisen dit selv. De aller rimeligste reisene finner man naturligvis i midten av august, men du kan fortsatt finne noen gode reisekupp ellers i sommer - eksempelvis til greske reisemål som Korfu og Kalamata, fortsetter kommunikasjonsansvarlig, Beatriz Rivera i Apollo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.