Ferietrøbbel:

Nå stuper sydenprisene

Sommerferie til charterdestinasjoner på billigsalg.

GOD PLASS: Det kan bli uvanlig god plass på mange strender langs Middelhavet dersom flykaoset og streikene brer om seg i sommer. Foto: Odd Roar Lange
GOD PLASS: Det kan bli uvanlig god plass på mange strender langs Middelhavet dersom flykaoset og streikene brer om seg i sommer. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Passtrøbbel, flyplasskaos, flystreiker, togstreiker og hetebølger i Sør-Europa påvirker nå nordmenns reisevaner. Og mange dropper den planlagte ferien til en av charterdestinasjonene langs Middelhavet av frykt for å havne i ferietrøbbel.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Det er godt nytt for dem som fortsatt har lyst på solferie og ikke kjøpt reisen ennå.

Uvanlig rimelig

- Prisene på charter-/pakketurer er uvanlig rimelige, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn Reise til DinSide.

Tidligere har skoleferie vært ensbetydende med høye priser på sydenturer. Men ikke i år.

- Selv i skoleferien kan man reise og betale fra 3000 kroner per person for en pakkereise til Tyrkia. Legger man på en tusenlapp så får man en pakkereiseferie til Hellas, og for 5000 kroner får en pakketur til Spania, fortsetter Terje Berge.

Mest populært

Og reiseselskapene bekrefter trenden om lave priser.

-Ja, det er mange rimelige restplasser ute akkurat nå. Og vi ser at «billige» reisemål som Bulgaria og Tyrkia er veldig populære, sier Nora Aspengren, pressesjef i TUI.

- I sommer kan du faktisk finne rimeligere sjudagers tradisjonelle pakkereiser enn dersom du forsøker å sette sammen reisen dit selv. De aller rimeligste reisene finner man naturligvis i midten av august, men du kan fortsatt finne noen gode reisekupp ellers i sommer - eksempelvis til greske reisemål som Korfu og Kalamata, fortsetter kommunikasjonsansvarlig, Beatriz Rivera i Apollo.

Velg annerledes

- Dersom det er prisnivået som styrer valget av reisemål i år, er det ett tips som alltid gjelder og det er å unngå de mest kjente og populære reisemålene eller feriestedene. Prøv heller en mer uberørt øy eller mindre kjent by der masseturismen glimrer med sitt fravær, sier Rivera.

Pakkereiseløsningen

Dersom en flyavgang blir kansellert kan flypassasjerer som har kjøpt hotell eller leiebil i ferien miste hele eller deler av leieforholdet på grunn av forandringen.

Men dette kan du unngå dersom du kjøper en pakkereise via et charterselskap eller bestiller reise og opphold via et reisebyrå.

- Hvis minst to reisetjenester bestilles samlet, og gjelder samme reise eller ferie så vil det være en pakkereise så lenge pakken settes sammen av én næringsdrivende arrangør. Hvis et pakkereise blir kortere enn avtalt, så er det nærliggende med et forholdsmessig prisavslag, sier Thomas Iversen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer