Nå trenger du bare mobilen

SAS lanserer mobil boarding.

Slik vil det se ut når du får boardingkort på mobilen. Foto: SAS
Slik vil det se ut når du får boardingkort på mobilen. Foto: SAS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra i morgen kan reisende med SAS greie seg med mobilen for å reise. I en testperiode frem til 1. juli kan reisende prøve denne løsningen.

Det er reisende mellom flyplassene København, Gøteborg, Helsinki, London Heathrow, Oslo, Stavanger og Stockholm som får muligheten til å teste systemet. Alle passasjerer som har mobilt internet (WAP), og som reiser mellom noen av disse syv flyplassene, kan prøve systemet.

Les også: Nå blir det tryggere å bestille nettreiser

Slik virker det

Reisende med SAS får allerede i dag få melding på SMS om at de kan sjekke inn på nett eller på SMS ett døgn før avreise. Det nye systemet går ett steg videre:

Straks du har sjekket inn via SMS eller SAS mobile portal, vil du få tilsendt et mobilt boarding pass som inneholder en 2D strekkode. Denne strekkoden inneholder flightnummeret, setenummer, avgangstid og ankomsttid. Koden kan også benyttes for å registrere bagasje, og for å få tilgang til lounger og eventuelle fast track security.

Les også: Slik betaler du deg forbi sikkerhetskøen

Vil fjerne innsjekkingskøene

- I dag sjekker rundt ti prosent av våre passasjerer inn via SMS, sier Senior Vice President, Commercial, Lars Sandahl Sørensen, i en pressemelding fra SAS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.