Nå vil de ha turister til Burma

Opposisjonen oppfordrer folk til å komme og se landet.

Foto: Hintha/Wikimedia
Foto: Hintha/Wikimedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Burma - eller Myanmar - er en ganske så uoppdaget destinasjon for de aller fleste. Det asiatiske landet som styres av militærjuntaen har ikke vært regnet som et stuerent feriemål på 15 år, fordi opposisjonen ledet av fredsprisvinner Aung San Suu Kyi har ment at turister bør boikotte landet.

Argumentet har vært at pengene turismen innbringer har gått rett til militærjuntaen, og dermed har turistene vært med å finansiere videre undertrykking av det burmesiske folket.

Vil at folk skal se selv

Dette snudde imidlertid i fjor, da opposisjonen i landet ble sitert på sitt ønske om å få flere turister dit. Og nå bekreftes det igjen: Aung San Suu Kyi og Den nasjonale liga for demokrati gått ut og bedt turister reise til Burma for å se hvordan det undertrykte folket har det. Det kom frem da den britiske avisen The Times gjorde et intervju med Win Tin, en av de andre sentrale personene i opposisjonspartiet for noen uker siden.

- Vi vil at folk skal komme til Burma for å hjelpe folket å forstå hvordan situasjonen er politisk, økonomisk og moralsk. Og så vil det hjelpe at verden utenfor forstår vår situasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer