Nå vil du faktisk til Charles de Gaulle

Se flyplassens splitter nye og lekre Satelitt 4.

Oversiktsbildet over deler av gateområdet.  Foto: Silje Ulveseth
Oversiktsbildet over deler av gateområdet. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Paris-Charles de Gaulle er mildt sagten belastet flyplass. Det er i grunnen ganske ironisk at flyplassen til en av verdens vakreste byer er et sted som får folk til å både grøsse og banne.

Sier du til noen at du skal dit, får du ofte svar som «Stakkar deg. Det er et forferdelig sted!»

Men nå kan faktisk mange passasjerer glede seg til å besøke den forhatte flyplassen.

Torsdag 28. juni åpnes terminal 2E, et nytt avgangsområde som heter Satelitt 4 (S4). Det er investert 580 millioner euro i den nye satelitten, og målet er at den skal lokke mer internasjonal trafikk.

S4 er et resultat av et samarbeid mellom Aéroports de Paris, Air France og Skyteam-alliansen, og de håper at stedet vil bidra til å rette opp flyplassens skakkjørte rykte.

Les også: Heathrow og Charles de Gaulle er verste flyplasser

Et motemekka

Torsdag 21. juni deltok DinSide på forhåndslanseringen av S4, hvor vi fikk se den 100.000 kvadratmeter store avdelingen.

S4 skal kun benyttes av Air France og deres Skyteam-partnere, som stod for over 60 prosent av Charles de Gaulles passasjerer i fjor.

Se bilder her:

Den nye satelitten skal kunne ta imot 7,8 millioner passasjerer hvert år, så det er gjort store investeringer i butikker, barer og spisesteder. I tillegg skal passasjerene fristes enten de vil eller ei - alle nemlig gå gjennom det fristende butikkområdet for å komme seg til gaten.

Butikkområdet på S4 kan minne om «Place Dauphine», derfor har Aéroports de Paris døpt stedet for «Place de Paris». Det finnes 20 butikker der, til stor glede for alle moteinteresserte.

Selv om du ikke har råd til disse luksuriøse utskeielsene, kan du i hvert fall få gjort bra vindusshopping. Her finnes blant annet butikker som Chlóe, Bottega Veneta, Tod's og Miu Miu, i tillegg til kjente, franske merker.

Les også: Paris-Charles de Gaulle blir ny

Spill PlayStation mens du venter

Hvis du ikke er gira på shopping, vil du uansett kunne trives ved gaten. Her har du tilgang på eksotisk mat, kiosker, og en lekker venteavdeling med 4.000 designerstoler.

De har også satt opp en lekeavdeling for barna, og laget områder hvor større barn og voksne kan spille gratis PlayStation mens de venter. I enden av gaten er det en hvileavdeling hvor du kan slappe av i en liggestol, mens du nyter synet av vakre A380-fly som vil holde til rett utenfor.

I tillegg til vakker design og visuelle detaljer, er det også en annen positiv nyhet:

– Du er aldri mer enn 100 meter unna et toalett, fortalte guiden vår.

Se flere bilder her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer