Nå vil nordmenn på charterferie

Etter at de nye reiserådene kom på fredag, har det vært et kraftig oppsving i bestillinger av flyreiser til Europa.

SYDENKLARE: Charterselskapene melder om stor interesse for sydenturer etter at de nye reiserådene ble sluppet på fredag. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SYDENKLARE: Charterselskapene melder om stor interesse for sydenturer etter at de nye reiserådene ble sluppet på fredag. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Etter flere måneder med coronastenging åpnet norske myndigheter før helga for reise til flere land i Europa, blant annet norgesfavoritten Hellas, og det er først nå det er trygt å bestille reise til de såkalte grønne landene.

Oversikt over hvilke land du kan reise til

Allerede før helga varslet turoperatøren TUI at første tur til Hellas ble fullbooket så å si med én gang.

– Det første flyet går nedover allerede 19. juli og det er fullbooket, sa kommunikasjonsansvarlig i TUI, Nora Aspengren til Dinside like etter at de nye reiserådene ble klare fredag.

Tredoblet

Charterselskapet Ving tredoblet også salget av reiser i løpet av helgen som gikk, skriver E24 og Aftenposten.

– I de tre dagene etter at reiserådene kom, har vi sett en kraftig økning sammenlignet med de tre dagene før, sier administrerende direktør Christian Grønli.

Også søk etter flyreiser har økt kraftig. Hos reiseoperatøren Tui var det en økning i søketrafikken på 300 prosent fredag sammenlignet med samme dag uken før.

- Tok av som en rakett

På reiseportalen til Finn.no gikk søk etter flyreiser med vanlige rutefly opp 73 prosent fredag sammenlignet med fredagen før. For charterreiser og pakketurer ble det søkt hele 442 prosent mer.

– Jeg har ikke sett noe lignende før. Det tok av som en rakett mens reiserådene ble gitt, sier sjef for Finn reise, Terje Berge.

Oslo fortsatt på topp

Også byene det ble søkt mest på, endret seg, viser tall fra Finn. I uke 27 toppet fire norske byer – Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim – listen over destinasjonene som ble mest søkt på. I forrige uke var det imidlertid store endringer her. Mens Oslo fortsatt lå på topp, snek Alicante og London seg inn på plassene bak, foran Bergen og Malaga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer