Reiseundersøkelse:

Nå vil vi plutselig hit

Ifølge fersk undersøkelse kommer nordmenn til å reise mye, mye mer i 2022. Dette spår de.

SEILER VIDERE: Østfoldbyene og Hvalerøyene kan vente seg storinnrykk til sommeren. Foto: Odd Roar Lange
SEILER VIDERE: Østfoldbyene og Hvalerøyene kan vente seg storinnrykk til sommeren. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn fortsetter jakten på flotte reisemål i Norge. Og nå viser en ny undersøkelse at det ser ut til å gå mot en ny rekordsommer for norsk reiseliv.

Nordmenns endrede reisevaner fra storbyferier i utlandet og sydenferier langs Middelhavet og over til Norgesferie førte til salgsrekorder for norsk reiseliv sist sommer. Og nå kan rekordene bli slått.

Det viser bransjeorganisasjonen Virkes ferske undersøkelse «Reisepuls 2022» som avslører en rekke av nordmenns ferieplaner for de neste 12 månedene.

Usikkerhet

Undersøkelsen ble gjennomført før innføringen av de siste omikron-restriksjonene, og må derfor sees i lys av dette.

Undersøkelsen viser en svak økning i antall personer som vil tilbringe flere av feriene i utlandet. Men de nye restriksjonene førte til bråstopp i bestillinger av utenlandsturer. Og fortsetter det slik er det liten sannsynlighet for at nordmenn velger utenlandsferie også i år.

Optimismen snudde

– Høsten 2021 bar preg av en svak optimisme rundt nordmenns utenlandsreiser, men som en konsekvens av restriksjoner og tiltak knyttet til omikronviruset har optimismen snudd, sier kommunikasjonssjef Maria Østerhus Lobo i Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen, Virke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer