Nærkontakt med spekkhoggere

Fantastisk natur, nordlys, tallrike havørner - og flere hundre spekkhoggere. Tysfjord er et opplagt reisemål for den som er på jakt etter store naturopplevelser.

Publisert
Sist oppdatert

TYSFJORD (DinSide): Vi sitter i en åpen motorbåt, bare noen få centimeter over den iskalde vannskorpen. Under oss ligger den dype Tysfjorden, som skjuler flere milliarder sild. Fjorden er omgitt av kneisende, snødekte fjell og de høyeste toppene bades i vintergult sollys. Vi er heldige med været. Det er nesten vindstille og vinterluften holder bare noen få minusgrader. Over oss seiler en majestetisk havørn og i det fjerne ser vi en fiskebåt som er i ferd med å trekke inn noten.

Blåst!

Men selv om den nordnorske naturen er på sitt vakreste, er det ingen av oss som lener oss tilbake for å nyte opplevelsen. Vi har alle et felles mål - og nesten 20 par øyne speider hvileløst utover den sorte havflaten. Hvor er de?

Plutselig ser en av oss en vannsprut omlag en kilometer unna og peker ut stedet for de andre. Vi kjenner umiddelbart hvordan sommerfuglene i magen våkner til liv og legger merke at skipperen skifter kurs. Der - en vannsprut til! Det må være hvalblåst!

Intens opplevelse

Motoren øker turtallet og vi nærmer oss raskt stedet der vi så vannspruten. Men da vi kommer frem, ser vi ikke lenger noe tegn til liv. Skipperen stanser båten. Det blir helt stille. Alle lytter intenst og den spente stemningen er til å ta og føle på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer