Naken i sikkerhetskontrollen

En ny skanner på Heathrow i London avslører HELE sannheten om flypassasjerene.

Publisert
Sist oppdatert

En ny sikkerhetsskanner på Heathrows terminal 4 ser gjennom passasjerenes klær i jakten på skjulte våpen og eksplosiver. Skanneren viser et "nakenbilde" av passasjerene, og avslører skulte gjenstander under klærne.

Virtuell nakenhet

Skanneren blir kun benyttet på tilfeldig utvalgte passasjerer, og de som blir plukket ut kan selv velge om de vil ble skannet i maskinen eller kroppsvisitert på tradisjonelt vis. Den nye skanneren ble tatt i bruk som et testprosjekt i oktober, og prosjektet skal i følge Sunday Times løpe ut året før det blir avgjort om systemet skal innføres på flere flyplasser.

Ser ting som metalldetektorer ikke ser

Fordelen med denne teknologien er at den avslører objekter som ikke fanges opp av metalldetektorer. For eksempel vil den avsløre omrisset av kniver i keramiske materialer og plastiske eksplosiver som ikke utløser reaksjon i vanlige detektorer.

Skanneren vil også gjøre det unødvendig med kroppsvisitering, noe mange passasjerer finner påtrengende og ubehagelig. Men flere som har prøvd har blitt sjokkert over hvor lite som er skjult på bildet maskinen viser. Det skriver Sunday Times på nett. Også amerikanske flyplassmyndigheter har testet teknologien med samme resultat, og Sunday Times forteller at amerikanerne foreløpig har valgt å ikke ta i bruk denne teknologien på grunn av de avslørende bildene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer