Naken protest mot nakenskanning

Tyske Piratenpartei liker ikke de nye sikkerhetstiltakene som skal innføres.

Den lettkledde protesten mot nakenscanning vakte oppsikt på Berlin Tegel. Foto: Piratenpartei
Den lettkledde protesten mot nakenscanning vakte oppsikt på Berlin Tegel. Foto: Piratenpartei Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at en nigeriansk terrorist forsøkte å sprenge et fly i luften over Atlanterhavet i romjulen, har sikkerhetskontrollen på flyplasser i Europa og USA blitt strengere. Flere flyplasser varsler nå at de vil installere skannere som avbilder passasjerene uten klær, såkalte nakenskannere.

Det liker det tyske partiet Piratenpartei dårlig. Dermed arrangerte de demonstrasjoner ved Tysklands tre største flyplasser i januar i år. På flyplassene i Berlin frankfurt og Düsseldorf møtte partiets tilhengere opp og skrellet av seg klærne før de gikk gjennom sikkerhetskontrollen. (Se video lenger ned i saken.)

Med paroler som sa "Dere trenger ikke skanne oss, vi er allerede nakne" ville de rette fokus mot folks rett til privatliv.

Mener nakenskanning er tull

- Nakenskanneren øker ikke flysikkerheten, men forringer de reisendes personlige rettigheter. Den tyske regjeringen må stoppe de uvettige planene om å innføre skannerne, sa Simon Lange, talsmann for Piratenpartei, og en av dem som kledde av seg på flyplassen i Berlin.

Se video av protesten på Berlin Tegel:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.