Nakenaktiviteter med fart i

Ri på hest, kjør motorsykkel eller stå på ski - i bare messingen. Noe for deg?

Strandvandring i nettoen er for pyser - sjekk ut det ville du kan gjøre i nettoen ... Foto: Colourbox
Strandvandring i nettoen er for pyser - sjekk ut det ville du kan gjøre i nettoen ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen liker å være avkledt hele tiden - også når de trener, sykler, rir, flyr, reiser, står på ski - ja, til alle døgnets tider og i alle livets aktiviteter.

Her kan du se noe av det du kan gjøre i bare messingen - i arrangerte former.

Safari

På naturist-safari får du virkelig kjenne de afrikanske vindene varme kroppen. I Namibia kan du delta på spesielle safariturer for naturister. Southern Skies heter selskapet bak naturistsafariene som vi har funnet, og her er det deltakerne som selv får bestemme aktiviteter og tider for bespisning ... og som utheves som et stort pre i forhold til turene: Du slipper å skifte eller pynte deg til middag!

Blant opplevelsene du kan velge i, på safari: vandreturer, utforskning av bushen, svømming, hestderidning, mm. Alt i nettoen, altså.

Motorsykkel

Naken på motorsykkel? Det er kanskje ikke det smarteste i verden å gjøre, for i fall uhellet skulle være ute, er det fare for mye mer enn et lite skrubbsår ... På tross av dette (u)sikkerhetsmomentet, er det organisasjoner med motorsyklister som treffes med ett syfte: Å kjøre sykkel i nettoen. I Storbritannia arrangerer organisasjonen Motorcyclenudes treff flere ganger i året.

På cruise med likesinnede? Foto: Bare Necessities
På cruise med likesinnede? Foto: Bare Necessities Vis mer


Cruise

Cruise rundt i Karibia eller Middelhavet sammen med likesinnede. Selskapet Bare Necessities selger båtreiser under slagordet "Formidler luksusreiser hvor klær er valgfritt". Om bord kan du bedrive aktiviteter som massasje, yoga, tegning, tango, og mer ... Det er allerede satt opp nakencruise frem til 2010 du kan reservere deg plass på.

Les mer i artikkelen Cruise uten klær

Fly

Den tyske turoperatøren OssiUrlaub starter i juli i år en nudistrute fra Erfurt til det populære feriestedet Usedom ved Østersjøen. Nudisme, eller FKK som det kalles i Tyskland (fri kroppskultur), er populært i Tyskland, og spesielt i det tidligere DDR - hvor dette var særdeles populært etter 2. verdenskrig. Den frie kroppskulturen ble nemlig forbudt under nazistene.

Passasjerene om bord på flyet kan ta av klærne etter at flyet har lettet, men må kle på seg igjen før landing. Betjeningen om bord beholder klærne på.

Les mer i artikkelen Tysk turoperatør tilbyr nudistfly

Sauna i skiheisen. Påkledning valgfritt ... Foto: Sport Resort Ylläs
Sauna i skiheisen. Påkledning valgfritt ... Foto: Sport Resort Ylläs Vis mer


Badstu

Naken i en gondol, svevende over skibakken? Finnene tar saunalidenskapen sin enda lengre, og lanserer en saunagondol på skistedet Ylläs i Lappland. Saunagondolen tar deg med til toppen av skianlegget, som ligger 718 meter over havet. Den er en av mange skigondoler som løfter skiturister opp bakken. Saunagondolen har plass til fire personer, og turen opp tar 15-20 minutter. Badstugondolen fyres kun opp dersom du skal leie saunaen på toppen av fjellet, hvor gondolturen er en del av en saunapakke. Du får to turer opp og ned bakken, og du kan selv velge om du vil gjennomføre den høythengende, hete opplevelsen med eller uten klær.

Trening

Er du av dem som liker å svette på helsestudio, men synes at klærne er i veien? På treningssenteret Fitworld i nederlandske Heteren kan du hver søndag løfte vekter uten en tråd. Nudistene må dekke til treningsapparatene med håndklær og sykkelsetene med engangstrekk ... og senteret opplyser at alle apparatene vil bli renset godt etter bruk.

Fleks i vei: Trening uten en tråd

Nakenski

På Milky Way campsite i Tsjekkia kan du pleie naturistlivet både vinter som sommer. Sommernaturisme i seg selv er vel ikke noe særlig oppsiktsvekkende, men at du kan suse ned skibakken uten en tråd, må vel sies å være noe mer spesielt. Bakken skal visstnok ikke være av de mest utfordrende, men det er kanskje greit å ha hjelm på hodet okke som ...

Se denne underholdende videoen om nakenski:


Frihet på ski? Les mer om nakenbakken her.

I forbindelse med en artikkel om nakenskisenteret, spurte vi dere lesere om dere ville stått naken i hockey ned bakken. 43 prosent svarte ja, dette høres gøy ut, 29 prosent svarte nei, dette er rene vanvidd, og 28 prosent svarte kommer helt an på hvem som er bak meg!

I Østerrike finnes det som kalles verdens første FKK(fri kroppskultur, red. anm.)-løype. Her kan du altså nyte langrennssporet og naturen uten mye mer enn skisko på. Fra slutten av februar til påske, er det åpent for å nyte denne skituren, på fra 1.700 til 1.800 meter over havet. Stedet er Obertraun, og møteplass er en hytte i Gjaidalm.

Kunstopplevelser

Om du synes det kategoriseres som harry å opptre naken på offentlige steder, så tro igjen. Det er mulig å oppleve høyverdig kunst også i nettoen, eller i alle fall så har det vært en en mulighet - og man vet jo aldri om den kommer igjen. I 2005, i forbindelse med utstillingen "Den nakne sannhet - Klimt, Schiele, Kokoschka og andre skandaler" ved Leopold Museum i Wien, slapp alle gjester gratis inn om de kom i undertøyet eller rett og slett med stumpen bar. Et fiffig reklamestunt som fikk mye medieomtale, om ikke antallet besøkende uten en tråd var så veldig stort (de fleste som ville gratis inn, tok badetøy-varianten) ...

Fra naken kunst til naken musikk - The Naked Cowboy, eller den nakne cowboyen, har blitt en turistattraksjon på Times Square i New York. Der klimprer han på strengene sine, kun iført hatt og støvletter - og en truse skjult bak gitaren. Kanskje en idé å ta med seg hjem?

Se film og bilder av den nakne cowboyen i denne artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer