Nanbrød og sirkus i Bollywood

India har en stor filmindustri, og begrepet Bollywood er velkjent over hele verden. Tekst og bilder: Stian Mong

Publisert
Sist oppdatert

Indiske Bollywood-filmer har litt av alt : Romantikk, humor, spenning, vold og ikke minst praktfulle sang og dansenummer der man minst venter det. Alt i løpet av en film som gjerne kan vare i tre timer.

Film City

De mest kjente skuespillerne blir naturlig nok ansett som nasjonalhelter, og de fleste bor og jobber i Mumbai. Der ligger nemlig Film City, en slags kulisseby der mange av filmene spilles inn. Vi er på vei til et filmstudio tidlig en morgen etter å ha blitt stoppet på gaten dagen før og spurt om vi ville være med på en innspilling. Nysgjerrige på hvordan livet i Bollywood arter seg, takker vi ja.

Indisk såpe

Selve filmstudioet ligger i en av Mumbais forsteder, og området er nedslitt og ikke på langt nær så glamorøst som vi hadde trodd. Men innenfor entrer vi en annen verden. Her er det et tyvetalls folk som bærer rundt på lyskastere og kameraer. Studioet er innredet som et indisk-engelsk middelklassehjem, og vi blir fortalt at de spiller inn en TV-serie som dreier seg om to indiske familier i London. En såpeopera, kort fortalt.

Nå venter alle på at den siste hovedrolleinnehaveren skal dukke opp, han sitter fast et eller annet sted i Mumbai-trafikken. Vi bruker ventetiden på å trene på replikkene våre (vi har fått hver vår).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer