Når åpner fjordene?

Det dukker opp så mange underlige spørsmål ved mange av landets turistkontorer at de ansatte har begynt å loggføre mange av underfundighetene. Vi har fått tilgang til et knippe av morsomhetene.

Når åpner oppbevaringsboksene ombord på Peter Wessel?
Når åpner oppbevaringsboksene ombord på Peter Wessel? Vis mer
Publisert

Det er ikke alltid vi som reiser er godt informert om reisemålet vi skal til. Er du i Australia vet du kanskje ikke hva statsoverhodet heter, og reiser du til Danmark ved du neppe når de har nasjonaldag. Slik er det nok også for turister i Norge. Da kan merkelige situasjoner og snåle spørsmål dukke opp. Og det er ikke bare utlendingene som lurer… spørsmål turistkontorene får tyder på at også nordmenn lurer på så mangt.

Tror vi kan alt

Vi snakket med Åse Slemdal hos Larvik Turistkontor. Hun kan fortelle at svært mange ikke har peiling på hva som kan forventes av tjenester fra et turistkontor.

- Folk forventer at vi kan mye mer enn den jobben vi er satt til å gjøre!

Vi fikk en liten smørbrødliste over spørsmål som har tilkommet turistkontoret i Larvik. Selvsagt har flere av spørsmålene lokalt tilsnitt, det er jo naturlig. Men merkelig kan det bli likevel:

Har dere en oversikt over Vestfold-kjendiser, finnes det en brosjyre om disse?Når åpner oppbevaringsboksene på "Peter Wessel"?Hvor finner jeg fosser i Norge? (spørsmål fra en tysk turist)Er det noen moské i Flekkefjord?Er det noen steder tilsvarende Prekestolen i Larvik? Blomstrer hvitveisen på Jomfruland nå? (i april)Hvilken vei skal det Ukrainske flagget henge? (i forb. med en U-landskamp i Larvik)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer