Når bør du leie

Som for alle ferieformer er det høysesong og lavsesong også i feriehusbransjen. Og det er restplasser.

Publisert
Sist oppdatert


Du kan spare gode penger på å velge riktig reisetidspunkt. Vi har sett på sesongsvingningene for leie av feriebolig i Danmark.

Artikkelen fortsetter under annonsen!

Det er flere muligheter for leie av feriebolig i Danmark, både privat og gjennom feriehusformidlere. Du kan lese mer om privat feriehusformidling i denne artikkelen. Vi ser her på leie av feriehus gjennom utleieselskaper. Novasol og DanCenter er utleiere med kontorer i Norge. Hovedfokus for disse er utleie i Danmark, selv om de også har feriehus i land som Tyskland, Italia, Sverige og Norge.

 • Klikk her for å komme til oversikt over flere mulige ferieboligformidlere i Nord- og Sør-Europa.
 • Sesonger

  Utleierne deler året inn i sesonger med varierende priser. Det er typisk dyrest i juli, og billigere ellers i året. Mens DanCenter deler året inn i fire sesonger, har Novasol fem. Hos begge er det dyrest i uke 28, 29, 30, 31 og 32, som er juli og første uken i august. Så blir det litt og litt billigere på begge endene av denne høysesongen, før lavsesongen kommer i september for DanCenters del, og i november for Novasols del. Januar til mai er også lavsesong for begge – med unntak av påskeferien. Det er også dyrere i juleferien.

  Her er noen priseksempler for å illustrere prissvingningene i selskapenes forskjellige sesonger. Merk at prisene de to selskapene i mellom ikke er sammenliknbare, men kun gjengitt for å illustrere prissvingningene gjennom sesongen.

  DanCenter
  16.-23. feb.21.-28. juni16.-23. aug.2.-9. aug.
  2 1152 9304 3905 195
  Priseksemplene er hentet fra DanCenters nettside, og illustrerer prisene for de fire sesongene som selskapet deler året inn i. Vi tar forbehold om feil, og endringer i priser og tilgjengelighet.
  Prisene viser en ukes leie, for et 100 kvadratmeters stort feriehus for inntil seks personer i Rødhus strand.
  Novasol
  16.-23. feb.17.-24. mai7.-14. juni9.-16. aug.12.-19. juli
  2 0452 5453 3554 6905 520
  Priseksemplene er hentet fra DanCenters nettside, og illustrerer prisene for de fem sesongene som selskapet deler året inn i. Vi tar forbehold om feil, og endringer i priser og tilgjengelighet.
  Prisene viser en ukes leie, for et 68 kvadratmeters stort feriehus for inntil seks personer i Bratten Strand.  Det er altså gode penger å spare, dersom du har mulighet til å feriere litt utenom fellesferien. Hos Novasol sparer du 830 kroner uka på å legge ferien til uke 33 eller 34 i stedet for uke 32, og hos DanCenter sparer du 805 kroner.

  Det skiller 3.475 kroner mellom høysesong og lavsesong hos Novasol, og 3.080 kroner hos DanCenter.

 • Klikk her for å se flere feriehusutleiere

 • Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer