Når bør du reise? - og andre safaritips

- Hele året egner seg for reiser til Afrika, mener Sigurd Halvorsen i den lille turoperatøren Safari. Halvorsen har mer enn 40 reiser til Afrika bak seg.

Publisert
Sist oppdatert

Vanligvis faller safarihøysesongen på samme tid som tørketiden, som er forskjellig for ulike land. I land som Zimbabwe, Zambia og Namibia varer høysesongen fra juni og ut oktober. I Botswana er det best fra april til september selv om fuglekikkere nok heller vil velge regntiden mellom desember og mars. Vil du besøke Kalahariørkenen mellom Botswana og Namibia, er tiden mellom mars og april best egnet. I Sør-Afrika er det generelt tørt og solrikt, men kaldere fra juni til september og varmere fra november til mars. I Kenya, Tanzania og Uganda er det vanlig å regne med to høysesonger. En fra januar til april (varmt), og en fra juli til november (kaldt).

- Reiser du utenom høysesong, blir det billigere og mindre turister å dele severdighetene med. Dessuten foretrekker jeg personlig Afrika i regntiden, når landskapet er grønt og fuglene synger, sier Sigurd Halvorsen til DinSide.

Vil du heller ha mer plass for deg selv, og lettere booking på lodger og camper, velger du altså lavsesong. Selv om det er regntid, betyr det vanligvis bare kjappe ettermiddagsskurer med sol og blå himmel i begge ender. Regntiden øker også sjansene for å få se nyfødte dyr på savannene, og dyrelivet er i det hele tatt mye rikere på denne tiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer