Når er det mest kø i sikkerhetskontrollen?

Ved disse tidspunktene bør du møte opp tidsnok!

TRAVELT: Enten du reiser fra Oslo Lufthavn (avbildet) eller andre steder i landet er trendene de samme. Vi liker å reise om morgener og ettermiddager, i helgene og i fellesferien. Da er også sikkerhetskontroll-køene lengst. Foto: ALL OVER PRESS
TRAVELT: Enten du reiser fra Oslo Lufthavn (avbildet) eller andre steder i landet er trendene de samme. Vi liker å reise om morgener og ettermiddager, i helgene og i fellesferien. Da er også sikkerhetskontroll-køene lengst. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lufthavnene kommer stadig med nye tiltak, som selvbetjening og spesialutviklede sluser, for å få folk fortere gjennom sikkerhetskontrollen.

Med flere titalls millioner reisende mellom norske og utenlandske lufthavner hvert år, er det kanskje ikke så rart at det likevel kan oppstå kø.

Verst er det vanligvis ved høytider, fredager i fellesferien og søndag ettermiddager. Det gjelder alle de største norske lufthavnene.

LES OGSÅ: Slik blir det på «nye» Gardermoen

Disse tidspunktene er verst

Passasjertilstrømningen til flyplassene er ikke jevn året rundt. Det er nemlig på noen dager og tidspunkt vi liker spesielt godt å reise. Det er også flyselskapene fullstendig klar over og dekker opp etterspørselen med flere avganger da.

Derfor vil pågangen naturligvis være større ved enkelte tidspunkt - også i vanlige uker utenfor høysesongen.

- I ukedagene har vi flest passasjerer gjennom sikkerhetskontrollen på morgenen og ettermiddagen, forteller kommunikasjonssjef i Avinor, Gurli Høeg Ulverud.

- I helgene er det mer jevn flyt utover dagen, men med litt høyere trafikk på søndags ettermiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer