Når ett sete blir bredere, blir de andre smalere

Bredere seter på A320 tar plass fra nabosetene. Det er det ikke alle som setter pris på.

Sjef for markedsføring av interiør hos Airbus, Suzana Hrnkova, viser her frem den store lille forskjellen på den nye setekonfigurasjonen om bord A320.  Foto: Produsenten
Sjef for markedsføring av interiør hos Airbus, Suzana Hrnkova, viser her frem den store lille forskjellen på den nye setekonfigurasjonen om bord A320. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai ble det kjent at Airbus flagger ideen om enkelte bredere seter i Airbus A320. Både for å gjøre det lettere for flyselskapene å plassere overvektige passasjerer, men også for å gjøre det mulig for reisende å betale for litt ekstra plass. For eksempel dersom man reiser med barn som må sitte på fanget.

Flyprodusenten tror ideen både kan generere penger og etterspørsel, og de har kommet opp med forslaget etter spørsmål fra enkelte flyselskaper.

Her er de mest populære flysetene

Skeptiske passasjerer

Men mer rom for noen betyr mindre rom for andre. Setekonfigurasjonen innebærer nemlig at mens noen seter ved midtgangen blir litt over fem centimeter bredere enn standard, så blir hvert av setene lenger inn mot vinduene på samme rekke 2,54 centimeter smalere enn standard, som er 45,72 centimeter på disse flyene.

Så selv om både produsent og flyselskaper er positive, er det ikke sikkert passasjerene lar seg fenge.

En spørreundersøkelse utført av Skyscanner indikerer en relativt massiv motstand mot denne løsningen. Hele 84 prosent av de mer enn tusen spurte mener den nye setekonfigurasjonen er "urettferdig". Tidligere undersøkelser fra samme selskap viser også at tre av fire mener overvektige bør betale mer for flyreisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer