Når gravide avbestiller

Hva slags rettigheter har du hvis du må avbestille reisen på grunn av graviditet?

Skal denne krabaten være med på turen?
Skal denne krabaten være med på turen? Vis mer
Publisert

Vår leser var oppgitt etter å ha lest vår 16990 TARGET="_top"> artikkel om avbestillingsregler. I følge pakkereiseloven er komplikasjoner under svangerskapet å betrakte som plutselig sykdom, men i dette tilfellet var Saga Solreiser av en annen oppfatning.

Leserbrevet

Vi hadde kjøpt en reise med Saga Solereiser som vi måtte avbestille da legen anbefalte oss å holde oss hjemme. Vi bestilte reisen i mars i år og ble gravid i slutten av april. I løpet av sommeren merket min samboer at hun begynte å få vann i kroppen slik at det ville være vanskelig å dra til varmere himmelstrøk. Vi sendte over følgende legeerklæring til Saga for at avbestillingsbeskyttelsen skulle tre i kraft:

Det bekreftes herved at ovennevnte er gravid. På grunn av omstendighetene frarådes hun å reise til Syden. Dette til orientering.

Reisen vår (avreise 2/9), som totalt kostet 13.290, forfalt til betaling den 29/7. Vi hadde betalt inn et depositum på totalt 1.850 kroner. Vi regnet med at vi skulle få tilbake 350 kroner pr. person da vi avbestilte med legeattest. Vi avbestilte reisen den 8/8, men fikk ingen penger tilbake. Dette på tross av at komplikasjoner ved graviditet, i henhold til deres 16990 TARGET="_top"> artikkel om avbestillingsregler, er å betrakte som plutselig sykdom. Vi trodde dermed at vi skulle få penger tilbake. Hvorfor fikk vi ikke det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer