Når hotellgjestene får angre

Waldorf Astoria i New York innvilget amnesti, og fikk verdifulle gjenstander i retur.

Denne solide samlingen av diverse bestikk, samt en gryte i kobber og stål, er bare noe av det som ble returnert i forbindelse med at hotellet Waldorf Astoria i fjor innvilget amnesti for å få tilbake historisk interessante gjenstander. Foto: Waldorf Astoria Archives
Denne solide samlingen av diverse bestikk, samt en gryte i kobber og stål, er bare noe av det som ble returnert i forbindelse med at hotellet Waldorf Astoria i fjor innvilget amnesti for å få tilbake historisk interessante gjenstander. Foto: Waldorf Astoria Archives Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et stort antall hotellgjester har nok tatt med seg noe hjem etter oppholdet, som strengt tatt godt kunne blitt liggende igjen på rommet. Penner, notatblokker og sjampo innrømmer mange at de tar med hjem, og enkelte lar seg også friste av langt dyrere ting.

Mer: Her er sakene folk stjeler på hotellet

Fristende luksus

I fjor innvilget det berømte New York-hotellet Waldorf Astoria kleptoman-amnesti. Resultatet er at hotellet har mottatt gjenstander som langt overstiger penn og papir i både verdi og størrelse. De har fått tilbake både sølv, kobber, keramikk og glassgjenstander som stammer helt tilbake fra 1920-tallet.

Mye har nå stor historisk verdi for hotellet, og mange av gjenstandene som er returnert fra angrende gjester, deres etterkommere eller samlere, har nå havnet på utstilling.

Såkalte nøtteskåler i sølv ser ut til å ha vært populært å ta med. Sølvtøy likeså, men også kaffekanner, serveringsbrett og endog et skohorn i plast har blitt returnert til hotellet. Vi ser ingen skåler til å servere den berømte salaten i, men ellers altså rikelig med redskaper til å fortære den med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer