Når spiser du i Spania?

Når er tiden inne for å dytte i seg litt blekksprut, eller et par oliven ifølge med et glass? Spanjolene later til å sitte og skravle på bar døgnet rundt, men det er faktisk struktur i måltidsrutinene. Strukturen er å pirre smakssansene i forkant av de store måltidene.

Publisert
Sist oppdatert

Tapas, paella, churros, sherry – dagene brytes opp i mange små matpauser i Spania.

Måltidsrytmen

Dagen startes med cafe con leche og en croissant, kjeks, bolle eller en skive loff med marmelade om morgenen. En annen variant er churros con chocolate, søt, fritert kake med sukkerstrø og tykk, varm sjokolade. Churros con chocolate er også populært etter en lang, hard natt på byen. I 10-11-tia på formiddagen tar man gjerne en sandwich - bocadillo - med ost, pølse eller noe annet. Til denne maten smaker det med øl, kaffe eller juice. I ett-tia er det mange som forbereder seg til dagens første store måltid med en tapas. Fra klokken 1330 er det klart for en treretters lunsj , almuerzo eller comida. Mange drar hjem og spiser, og det merkes på trafikken: Det er rush i forkant av måltidet og i etterkant. Forretninger og kontorer er stengt I denne perioden. Fra kl 17 til klokken 18 er det full rulle på barer, kafeer og konditorier; Mange tar da sandwich eller en kake med kaffe, juice eller te. Rundt klokka 19 fylles tapasbarene opp, og folk småspiser frityrstekte blekksprutringer, oliven, ansjos, kjøttboller eller annen snacks ifølge med sherry, vin eller øl. Fra klokka 21 og utover spiser man middag eller et kveldsmåltid - cena - ofte en treretter. Folk går ofte ut og spiser så sent som klokka 23. Enkelte restauranter i områder med mange turister starter middagsserveringen tidligere på kvelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer