Når ulykken er ute er det best å være hjemme

Om det er skuffende og irriterende å bli stående fast på flyplassen når du er på vei et sted, er det ofte enda mer komplisert om du har vært på reise og skal dra hjem.

Publisert
Sist oppdatert

Drøyer det lenge før du får returnere til hjemlandet påløper det seg utgifter til mat og drikke, og i verste fall utgifter til en ekstra natt eller to på hotell mens du venter på å få et fly hjem. I tillegg kommer eventuelle ekstrautgifter eller økonomiske tap, som gjelder alt fra utvidet parkering på flyplassen til tapt arbeidstid.

De fleste store flyselskaper vil dele ut kuponger til mat og drikke mens man venter på å få plass på et fly hjem. De har også gjerne avtaler med enkelte hoteller, der de innlosjerer uheldige reisende. Men her er det viktig å lese den lille skriften. Særlig billigflyselskapene tilbyr kun refusjon av billettprisen, så en 250 kroners tur til London kan kjapt bli dyr om du får tilbake pengene for hjemreisen men blir sittende med en hotellregning og en enkel fullprisbillett tilbake til Norge.

Her går det imidlertid an å sikre seg med en solid reiseforsikring. Noen reiseforsikringer dekker utgifter til mat og drikke og eventuelt overnatting mens du venter på neste fly. I tillegg vil noen forsikringsselskaper gi kompensasjon for økonomiske tap, som f.eks. tapt arbeidstid. Dette er imidlertid ditt ansvar å sjekke med forsikringsselskapet før du flyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer