Forsinkelser i flytrafikken

NATO-øvelsen kan føre til forsinkelser i flytrafikken

NATO-øvelsen kan medføre ruteendringer og forsinkelser i ruteflytrafikken.

KAN BLI FORSINKELSER: NATO-øvelsen kan føre til forsinkelser i Midt-Norge, melder Avinor. Dette gjelder Trondheim, Røros, Bodø og Kristiansund. Bildet viser et amerikansk jagerfly på Bodø lufthavn i forbindelse med Trident Juncture. Foto: Forsvaret
KAN BLI FORSINKELSER: NATO-øvelsen kan føre til forsinkelser i Midt-Norge, melder Avinor. Dette gjelder Trondheim, Røros, Bodø og Kristiansund. Bildet viser et amerikansk jagerfly på Bodø lufthavn i forbindelse med Trident Juncture. Foto: Forsvaret Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka starter NATO-øvelsen Trident Juncture opp for fullt, og Avinor melder i en pressemelding at det kan oppstå noen forstyrrelser for rutetrafikken som følge av øvelsen.

Reisende i Midt-Norge: - Følg informasjon fra flyselskapet

Avinor melder at selv om ingen sivile lufthavner vil bli stengt under øvelsen, vil den økte militære aktiviteten kunne føre til noen forsinkelser for de reisende.

- Vi oppfordrer alle som skal ut å fly til eller fra lufthavner i Midt-Norge å følge informasjonen de får fra sitt flyselskap. Man kan også finne oppdatert informasjon om sin flyging på Avinor.no og i Avinors passasjerapp, sier kommunikasjonssjef i Avinor, Kristian Løksa.

- Dette gjelder først og fremst flyginger til og fra Midt-Norge, som vil si i hovedsak Trondheim, Røros, til en viss grad Bodø og Kristiansund, sier Løksa til Dinside.

Han sier videre at det i tillegg kan være områder der det ikke er lov å fly, fordi det er holdt av noen områder til å øve. Der må sivile rutefly fly rundt.

- Men uansett skal man bare møte som normalt og forholde seg til den informasjonen som gis fra flyselskapet, sier Løksa.

Avinors rolle i øvelsen

I forkant av Trident Juncture har Avinor samarbeidet tett med Forsvaret og andre aktører i totalforsvaret.

Avinors samfunnsoppdrag er å sikre hele Norge gode luftfartstjenester. Dette ansvaret består i å eie, drive og utvikle et landsomfattende nett av lufthavner for sivil sektor, og en samlet flysikringstjeneste for sivil og militær sektor.

Det er mange flere enn militære ressurser som er involvert i NATO-øvelsen, fordi de er mange yrkesgrupper i samfunnet som vil berøres i en eventuell krise, blant annet helsevesenet, transport og logistikk, landbruk, næringsmiddelindustrien, media og bygg og anlegg.

Summen av landets sivile og militære ressurser kalles totalforsvaret - og også disse skal øve og testes under NATO-øvelsen Trident Juncture.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer