Natur og mennesker sammen

Når mennesker jobber på lag med naturen, kan det bli interessant. Det er på denne listen vi finner de store overraskelsene.

Publisert
Sist oppdatert

Natur og mennesker i samspill kan skape ytterst severdige steder. Og det er her vi finner de største overraskelsene i denne amerikanske rangeringen.

Kappadokia, TyrkiaKappadokia er navnet på et landskap mellom Taurusfjellene og Svartehavet i Tyrkia, omkring 15 mil sørøst for Ankara. Her stikker kjegleformede klipper opp av bakken, og gjennom århundredene har mennesker gravd ut huler i disse klippene. Her er det boliger, kirker og hoteller i fjellformasjonene.

 • Les mer: Moderne huleboere i Tyrkia
 • Rio de Janeiro, BrasilRio er hovedstad i delstaten Rio de Janeiro i Brasil, med cirka 6,2 millioner innbyggere. Byen ligger naturskjønt til mellom fjelltoppene og de berømte strendene ved havet. En av fjelltoppene er Sukkertoppen, Pão de Acucar, og på Corcovado står en 40 meter høy Kristusstatue.

 • Les mer: Karnevalshovedstaden
 • Hongkong, KinaFrem til 1. juli 1997 var Hongkong britisk kronkoloni. Nå har området særskilt status i Kina, og det kinesiske navnet er Xianggang. Dette har blitt en av de viktigste havnene for Kinas handel med andre land.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer