Naturdiktatorene råder

LITT PÅ SKRÅ: Naturen er uinteressant og ukomfortabel.

Inga Holst, journalist i DinSide. Foto: Andres Angeles
Inga Holst, journalist i DinSide. Foto: Andres Angeles Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Invitasjonen til fottur i Rondane og overnatting i familiehytta dirret i luften, det måtte tas en avgjørelse.

- Bli med da, kvitret vår nikkerskvinne med en stemme like klar som en fjellbekk. - Hva er vel mer ekte enn å gå i fjellet? Bade naken i kulp? Om kvelden kan vi fyre i ovnen og spille kort.

Min bedre halvdel ser dystert ned i cortadoen:

- Mamita, jeg er allergisk mot sypresser, jeg kan ikke dra.

Min bedre halvdel har ikke sett en viltvoksende plante siden han så ugresset i Frognerparken for to år siden, og har ikke lært seg forskjell på tropiske vekster og bjørk. Jeg derimot, benyttet anledningen til å trå i graset da jeg luket i bakgården.

Min middelhavsappelsin synes norsk skog og fjellheim er kjedelig, vel, han synes all skog og de fleste fjell er kjedelige. En middelhavsmann kan tilgis for å mislike natur, han er ikke vant til den, han er oppvokst i en millionby hvor livet går i kø. Jeg, derimot, blir ikke tilgitt for å slutte meg til ham:

- Hombre! Det er ikke lenge siden mordere ble straffet med å bli sendt ut i ødemarken. Når ble det galt med å gå på restaurant og sove i en ordentlig seng, mumler han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer