Naturens egne underverk

Vulkaner, dyreliv og naturlige underverk.

Publisert
Sist oppdatert

Santorini

Den legendariske øya Thira eller Fira heter som regel Santorini når du leser guidebøker og reisekataloger. På kanten av det gigantiske krateret ligger byen Fira, og midt ute i havet som nå fyller vulkankrateret bobler fortsatt termisk hett vann. Ikke først og fremst stedet for strandløvene, selv om de vulkanske strendene er et spesielt syn. Dessuten er det et must for de fleste å se solnedgangen fra Oia - sinnsykt i følge den jevne reiseleder. De fleste "typisk greske" postkortmotiver kan du regne med er fotografert på Santorini.

 • Tips: Du kan fly hit, men å ankomme sjøveien gir det definitivt mest overveldende inntrykket av øya.
 • Caretta-Caretta

  Havskilpaddene er både truet og vernet. På øya Zakynthos får de legge sine egg på strendene i en nasjonalpark som er opprettet med det formål å verne skilpaddene. Caretta-Caretta kan bli drøye meteren lang, og veie opp i 100 kilo. Er du på øya en tidlig morgen i september, kan du kanskje se de nyklekkede skilpaddenes strabasiøse start på livet.

 • Tips: Bli med på vern av skilpaddene - ikke stikk parasoller i sanden i merkede områder, ikke opphold deg på strendene i Laganas og Yerakas mellom solnedgang og soloppgang, ta med søppel og ikke bruk lys ved strendene når det er mørkt.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer