- Naturens Idol-kåring

- Dette blir Idol-kåring på naturunderverk, sier reiselivssjefen i Destinasjon Geirangerfjord.

- Det er selvsagt kjekt med all oppmerksomhet, men vi klarer oss også som det er, vi har tross alt den mest høythengende utmerkelsen i verden allerede, sier Brunvoll i Destinasjon Geirangerfjord. Foto: Fred Jonny/Destinasjon Geirang
- Det er selvsagt kjekt med all oppmerksomhet, men vi klarer oss også som det er, vi har tross alt den mest høythengende utmerkelsen i verden allerede, sier Brunvoll i Destinasjon Geirangerfjord. Foto: Fred Jonny/Destinasjon Geirang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Geirangerfjorden er en av de nominerte til kåringen New7Wonders of Nature. Per i dag er Geirangerfjorden ranket som nummer 19 i sin kategori. Nå risikerer imidlertid den norske fjordperlen å ryke ut av konkurransen, før den i det hele tatt har fått mulighet til å vise seg i finalen.

- I motsetning til mange av de 261 naturunderverkene som er kvalifisert til den andre fasen av den verdensomspennende avstemmingen, har ikke Geirangerfjorden noen offisiell støttekomité til å representere seg. Uten en støttekomité, risikerer Geirangerfjorden en rask diskvalifisering. Dersom dette skjer, er det ingen nominerte fra Norge som har muligheten til å bli en av de offisielle sju nye naturunderverk, som valgt av mennesker fra hele verden, sier Tia B. Viering, kommunikasjonsdirektør i New7Wonders i en pressemelding.

Er dette et av verdens naturunderverk?

I 2007 ble verdens syv nye underverk kåret etter en omfattende "global" nettavstemning som mottok mer enn 100 millioner stemmer. Nå har tiden kommet for en verdensomspennende avstemning for å kåre syv naturunderverk. New7Wonders of Nature har henvendt seg til Innovasjon Norge med en oppfordring til å bidra til opprettelsen av en støttekomité for Geirangerfjorden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer